Kuumeneeko sisäinen kamppailu Ferrarilla? Tallipomo paljasti, että Vettelille aiottiin esittää kinkkinen kysymys Singaporen GP:n aikana

Charles Leclerc ei aluksi sulattanut Ferrarin taktiikkaa, mutta rauhoittui, kun kuuli tallin perustelut.

Formula 1
Charles Leclerc istuu varikkopiltuussa.
Charles Leclerc ei osannut nauttia kaksoisvoitosta täysin rinnoin. Getty Images

Paalulta Singaporen Formula ykkösten GP:hen startannut Charles Leclerc pettyi, kun hän putosi italialaistallin varikkotaktiikan takia kilpailussa toiseksi. Kilpailun voitti Leclercin tallitoveri Sebastian Vettel, joka otettiin varikolle ennen nuorta monacolaiskuljettajaa.

Ferrarin kaksoisvoitto oli tallin ensimmäinen yli kahteen vuoteen.

Kolmantena ollut Sebastian Vettel pääsi ohittamaan Leclercin ja toisena ajaneen Lewis Hamiltonin, kun hän meni heitä aiemmin varikolle. Tuoreilla renkailla kovia kierrosaikoja takonut saksalaiskuljettaja nousi kilpailun kärkeen Hamiltonin ja Leclercin varikkopysähdysten aikana.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto paljasti kisan jälkeen, että italialaistallissa mietittiin, pitäisikö Vetteliltä kysyä kisan aikana, luovuttaisiko hän kärkipaikan takaisin Leclercille.

– Mietimmekö vaihtoa? Kyllä mietimme. Päädyimme siihen, että emme tee vaihtoa, Binotto kertoi Sky Sportsin mukaan.

Mattia Binotto lähikuvassa.
Mattia Binotto joutui perustelemaan tallin taktiikkaa kilpailun jälkeen Charles Leclercille. Getty Images

– Tulemme vielä tallin sisällä keskustelemaan aiheesta kuljettajien kanssa. Meillä voi olla vielä tallin sisällä erilainen mielipide aiheesta.

Italialaistalli otti Vettelin ensin sisään, koska talli halusi varmistaa, että pysähdykseen valmistautuva Max Verstappen ei pääsisi saksalaiskuskin ohitse.

– Se oli oikea hetki ottaa Sebastian sisään, siitä ei ole mitään epäselvyyttä. Vettel ajoi uusilla renkailla todella nopeita kierrosaikoja, Binotto valaisi.

– Olisimme voineet ottaa myös Charlesin sisään siinä vaiheessa. Jos johtaa kilpailua, ei siinä vaiheessa vielä kuitenkaan pysähdytä. Se oli oikea hetki ottaa Seb sisään, tallipäällikkö perusteli.

"Tilanne oli autosta käsin todella turhauttava"

Kaksi edellistä kilpailua voittanut Leclerc oli todella pettynyt, kun menetti kärkipaikan, mutta iloitsi siitä, että talli sai kaksoisvoiton. Monacolaiskuski rauhoittui, kun kuuli tallin perustelut pysähdyksille.

– En tietenkään odottanut, että Seb ohittaisi minut varikkopysähdyksen aikana. Tilanne oli autosta käsin todella turhauttava. Ymmärrän nyt, että päätös tehtiin tallin parasta ajatellen. Ainoa vastaus, jonka halusin kuulla, oli se, että ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa varmistaa tallille kaksoisvoittoa, Leclerc tuumi.

Lue myös:

Ferrarilta kovinta dominointia sitten Räikkösen vuosien – Mercedes hyytyi hirvittävään vastaiskuun: "Alettiin ylireagoida tilanteisiin"

Kirosanoja purskauttanut Bottas osoitti kovan jännitteen F1-huipputallissa – asiantuntija hyväksyi tallitoverin härskin tempun: ”Valtterin pitäisi lähteä tähän peliin”

Räikkösen toiminnasta raju syytös venäläiskuskilta: "Hän yritti tappaa itsensä ja myös minut" – Ylen asiantuntija tyrmäsi puheet

Valtteri Bottas paljasti C Morella Mercedeksen pelon suomalaiskostosta tallitoverille

F1-kauden komeetta hävisi voiton Ferrarin taktiikan takia – tallitoverikin ihmeissään: ”Olin aika yllättynyt”

Bottakselle paha pettymys Ferrarin tyrmäyksessä! Mercedes käski suomalaista hidastamaan – Räikkönen keskeytti, tallitoveri kävi jopa johdossa

Lähteet: Speedcafe.com

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat