Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Dopingpaljastus juuri ennen MM-kisoja: kaksi kisoihin valittua kenialaisjuoksijaa piikittää saksalaismedian kuvaamalla videolla

Entinen Kenian antidopingtoimiston työntekijä kertoo saksalaismedialle, että maan dopingvalvonta on korruptoitunut.

doping
kenia.jpg
Kenian yleisurheilua koettelee saksalaismedian dopingpaljastukset. Kuvituskuva.AOP

Kenian yleisurheilumaajoukkueessa on noussut dopingkohu juuri ennen perjantaina alkavia yleisurheilun MM-kisoja.

Saksalainen tv-yhtiö ZDF on salaa kuvannut videon, jossa kaksi kenialaisjuoksijaa käyttää dopingia (siirryt toiseen palveluun). Videosta näkyy, kuinka juoksijoihin piikitetään ainetta. Median mukaan juoksijat ovat mies ja nainen ja he osallistuvat MM-kisoihin.

Voit katsoa videon ZDF:n twiitistä.

Epohormoni parantaa suoritusta kestävyyslajeissa, ja se kuuluu kiellettyjen aineiden listalle.

Tämän lisäksi nimettömänä pysyvä lääkäri on kertonut ZDF:lle, että hänen urheilijansa ovat käyttäneet epoa harjoittelussa. Hän kertoo, että aineen käyttö loppuu ennen isoja kisoja.

ZDF:n uutisessa puhuu myös maan antidopingtoimiston entinen työntekijä. Hän sanoo, että dopingin valvonta on korruptoitunut Keniassa.

– He piilottavat tiettyjen urheilijoiden näytteitä, että heitä ei saataisi kiinni. Urheilijat ja heidän managerinsa maksavat tästä.

Kansainvälisen yleisurheilun etiikkaa valvovan Athletics Integrity Unitin (AIU) johtaja Brett Clothier sanoo ZDF:lle, että Kenia on yksi viidestä erityisen seurannan alla olevasta yleisurheilumaasta dopingasioissa.

– Nämä ovat erittäin vakavia syytöksiä. Olemme valmiita tutkimaan näitä, Clothier sanoo ZDF:n paljastuksista.

Kenian yleisurheiluliiton edustaja kommentoi saksalaismedialle, että dopingin käytöstä rangaistaan joukkueessa ankarasti.

– Teemme selväksi, että joukkueemme urheilee ohjeiden mukaan. Urheilijamme tietävät seuraukset: jos käyttää dopingia, suljetaan henkilö pois joukkueestamme ja hän ei enää ikinä saa edustaa maatamme.

Muutama päivä myös Venäjän dopingkohu sai lisää vettä myllyyn. Tunnetun saksalaistoimittajan Hajo Seppeltin mukaan venäläisviranomaisten epäillään manipuloineen Moskovan laboratorion testituloksia ennen niiden lähettämistä Wadalle.

Lue myös:

Tässä yleisurheilun MM-kisojen ohjelma – näin seuraat kisoja Ylen kanavilla

Venäjän dopingkohu ei ota laantuakseen – paljastuksistaan tunnettu saksalaistoimittaja Hajo Seppelt: Venäläisviranomaiset manipuloineet testituloksia tänä vuonna

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat