Wada löysi Venäjän dopingdatasta "epäjohdonmukaisuuksia" – pääsy Tokion kisoihin voi olla uhattuna

Wada on aiemmin varoittanut, että se turvautuu "ankarimpiin rangaistuksiin", jos laboratoriodata todetaan käsitellyksi.

doping
Venäjän lippu ja olympialippu
Venäjä suljettiin vuoden 2018 Pyeongchangin talviolympialaisista dopingin takia. AOP

Maailman antidopingtoimisto Wada on löytänyt "epäjohdonmukaisuuksia" Venäjän toimittamasta laboratoriodatasta. Venäläisillä on kolme viikkoa aikaa antaa vastineensa asiassa, Wada kertoi maanantaina.

Venäjä suljettiin vuoden 2018 Pyeongchangin talviolympialaisista dopingin takia. Wada on aiemmin varoittanut, että se turvautuu "ankarimpiin rangaistuksiin", jos laboratoriodata todetaan käsitellyksi. Venäjää voi uhata sulkeminen ensi kesän Tokion kesäolympialaisista.

– Moskovan laboratoriodatan oikeellisuuden varmistaminen oli yksi tärkeimmistä asioista liittyen (Venäjän antidopingtoimikunta) Rusadan toimintaoikeuksien palauttamiseen, Wada tiedotti hallituksensa kokouksen jälkeen.

Wada poisti vuonna 2015 Rusadalta ja Moskovan dopinglaboratoriolta testausvaltuudet maan valtiojohtoisen dopingjärjestelmän paljastuttua. Päätös johti useissa lajeissa venäläisten urheilijoiden sulkuun kansainvälisistä kisoista.

Lue myös:

Jos Wadan epäilyt manipuloidusta datasta pitävät paikkansa, Venäjä saatetaan sulkea pitkäksi aikaa arvokisoista: "Ei mitään asiaa Tokioon"

Dopingpaljastus juuri ennen MM-kisoja: kaksi kisoihin valittua kenialaisjuoksijaa piikittää saksalaismedian kuvaamalla videolla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat