Suora

  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Sponsorit rahoittivat puolella miljoonalla eurolla dopingurheilijaa, joka käytti tuet kepulikosteihin – nyt uhkana kymmenen vuoden rangaistus 

Seefeldin MM-hiihtojen viime kevään dopinskandaalin yhteydessä ryvettynyt pyöräilijä Stefan Denifl on joutunut Itävallan syyttäjän silmätikuksi.

pyöräily
Stefan Denifl
AOP

Hiihdon MM-kisojen dopingskandaalin yhteydessä veridopingin käytön tunnustanut pyöräilijä Stefan Denifl on pahassa lirissä. Häntä uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistus, kertoo sveitsiläinen tv-kanava SRF.

Innsbruckin syyttäjäviraston mukaan huippupyöräilijä Denifl vastaanotti sponsoreiltaan "väärin perustein" 500 000 euroa, jotka päätyivät 1. kesäkuuta 2014 ja vuoden 2018 välisenä aikana suurelta osin veridopingin ja kasvuhormonin käyttöön.

Itävallassa dopingin käyttö on rikoslaissa kriminalisoitu. Kansainvälinen pyöräilyliitto UCI on langettanut aiemmin Deniflille neljän vuoden kilpailukiellon.

Denifl, 32, kertoi olleensa dopinglääkäri Mark Schmidtin asiakas. Schmidt on lääkäri Seefeldin MM-kisojen dopingskandaalin keskiössä. Schmidt on paljastanut, että hänen asiakkainaan oli säännöllisesti 50–60 urheilijaa, jotka olivat hiihtäjiä, uimareita, pyöräilijöitä, käsipalloilijoita ja yleisurheilijoita.

Hiihdon MM-kisojen dopingskandaalissa viime maaliskuussa paikallinen poliisi teki laajoja dopingratsioita "Operaatio Suoneniskussa" niin Itävallassa kuin Saksassa. Dopingratsioissa otettiin kiinni viisi hiihtäjää. Itävallan Dominik Baldauf ja Max Hauke, Viron Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv sekä Kazakstanin Aleksei Poltoranin.

Lähteet: SRF - STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat