Lentopallon miesten Euroopan mestari vaihtuu – Tuomas Sammelvuon Venäjälle yllätystappio

EM-lentopallossa nähtiin maanantai-iltana jymy-yllätys.

Maajoukkuelentopallo
Tuomas Sammelvuo
Tuomas Sammelvuon luotsaama Venäjä putosi yllättäen jatkosta puolivälierissä. CEV

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä koki yllätystappion lentopallon EM-kisojen puolivälierissä. Venäjä hävisi maanantai-illan puolivälierissä isäntämaa Slovenialle luvuin 1–3 (23–25, 22–25, 25–21, 21–25).

Vielä alkusarjassa Euroopan mestaruutta puolustanut Venäjä voitti Slovenian 3-0, mutta nyt EM-turnauksen suursuosikki onnistui voittamaan vain kolmannen erän.

Venäjä puolusti turnauksessa Euroopan mestaruutta. Vielä kesällä Sammelvuon suojatit juhlivat Kansojen liigan voittoa ja selviytyivät tappioitta myös ensi kesän olympiaturnaukseen.

Venäjä voitti alkulohkon puhtaalla pelillä, kun joukkue napsi viisi voittoa erälukemin 15–2.

– Tämä oli yllätystulos. Siihen on monta syytä, miksi näin kävi. Venäjä pääsi alkulohkossa ehkä vähän liian helpolla. Myös alkuvuoden loistavat otteet antoivat ehkä sellaisen tunteen, että kaikki sujuu ikään kuin itsestään. Nyt näin ei käynyt. Slovenia näytti kotikentällään närhen munat Venäjälle. Slovenia oli aivan huikean hyvä, Yle Urheilun asiantuntija Timo Hoivala summasi Venäjän tappion syyt.

Sammelvuo siirtyi keväällä Suomen päävalmentajan pestistä Venäjän valmentajaksi.

Jatkoon edennyt Slovenia kohtaa torstain välierissä maailmanmestari Puolan.

Lue myös:

Katso kuinka Sammelvuon Venäjä taipui Slovenialle EM-puolivälierissä

Lentopalloliiton pomot päättävät brittivalmentajan jatkopestistä lähiaikoina ja vastaavat asiantuntijan kritiikkiin: "En sanoisi, että Banksin taakka oli liian iso"

Asiantuntija antaa kritisoidulle brittiluotsille puhtaat paperit ja haluaa hänen jatkavan pestissään: ”Banksin tehtävä oli toivoton, virheen teki Lentopalloliitto"

Kommentti: Lentopallomiesten minimitavoite täyttyi pettymysten kesän jälkeen – heitetäänkö päävalmentaja Banks silti ulos EM-kotikisaprojektista?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat