Suora

  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten kilpailu
  • Urheiluruutu
  • "Astmaanhan voi kuolla" - Eevi Bengs joutuu jatkuvasti työstämään suurinta pelkoaan
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, kisakooste

Tampa Bay kiinnitti yli 90 tehopistettä viime kaudella tahkoneen hyökkääjän yli 20 miljoonan dollarin sopimuksella – voi vaikuttaa Rantasen ja Laineen neuvotteluihin

23-vuotias Brayden Point teki viime kaudella runkosarjassa 41 maalia.

NHL
Brayden Point
Brayden Point. Mike Stobe/NHLI via Getty Images

Brayden Point ja jääkiekon NHL-joukkue Tampa Bay Lightning ovat solmineet kolmivuotisen jatkosopimuksen. Tulokassopimuksensa loppuun viime kauden päätteeksi pelannut Point allekirjoitti 20,25 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Kaudesta 6,75 miljoonaa dollaria tienaava kanadalaishyökkääjä aloittaa kauden todennäköisesti sairastuvan puolelta, sillä Point kävi keväällä lonkkaleikkauksessa. Hänen odotetaan olevan pelikunnossa lokakuun lopussa.

23-vuotias Point summasi viime kaudella 79 runkosarjapelistä komeat teholukemat 41+51=92 / +27. Hän oli runkosarjan voittaneen Tampa Bayn kolmanneksi tehokkain pelaaja Nikita Kutsherovin ja Steven Stamkosin jälkeen.

– Brayden on täydellinen ammattilainen ja täysin sitoutunut joukkueen menestyksen eteen. Hän kehittyy pelaajana koko ajan. Hän loistava roolimalli, persoona ja joukkuetoveri jäällä, Tampa Bayn toimitusjohtaja Julien BriseBois hehkutti tiedotteessa.

Pointin sopimus on yllättävän edullinen, sillä Toronton Mitch Marner allekirjoitti hiljattain kuusivuotisen sopimuksen, joka takaa hänelle 10,9 miljoonan vuositulot. Toisaalta on otettava huomioon muun muassa se, että Point on vasta toipumassa pelikuntoon ja hän voi kolmen vuoden päästä neuvotella itselleen muhkeamman sopimuksen.

Pointin ja Marnerin jatkosopimukset vaikuttavat varmasti myös Patrik Laineen ja Mikko Rantasen sopimusneuvotteluihin. Vapaat agentit Laine ja Rantanen ovat edelleen ilman sopimusta.

NHL:n runkosarja alkaa Suomen aikaa varhain torstaina 3. lokakuuta.

Lue myös:

Yli 30 suomalaista taistelee vielä paikasta NHL-avaukseen – yhtä pelaajaa on hehkutettu ylitse muiden: "Tuollaisen 18-vuotiaan täytyy antaa pelata"

Nashville osoitti Tolvasen suunnaksi AHL:n – maali ei riittänyt näytöksi

Lähde: Patrik Laine kieltäytyi viiden miljoonan vuosipalkasta, Jets solmi 50 miljoonan dollarin sopimuksen puolustajan kanssa

Amerikkalaismedia: Colorado on valmis tarjoamaan Mikko Rantaselle 8 miljoonan dollarin vuosipalkkaa – suomalainen haluaa enemmän

Winnipeg jäädytti veteraanipakkinsa sopimuksen – päävalmentaja pysytteli vaitonaisena

Yli 30 suomalaista taistelee vielä paikasta NHL-avaukseen – yhtä pelaajaa on hehkutettu ylitse muiden: "Tuollaisen 18-vuotiaan täytyy antaa pelata"

Supertähti Mitch Marner allekirjoitti 65 miljoonan dollarin NHL-sopimuksen, seuraavaksi Laineen ja Rantasen vuoro?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat