Suora

  • Urheiluruutu

SaiPalle kova väliaikaisvahvistus – Tuomas Kiiskinen palaa SM-liigaan

Tuomas Kiiskinen pelaa Suomessa seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Tuomas Kiiskinen juhlii Växjön paidassa.
AOP

Hyökkääjä Tuomas Kiiskinen saapuu jääkiekon SM-liigan SaiPaan lokakuun loppuun asti kestävällä sopimuksella. 32-vuotias KalPan kasvatti on pelannut viisi edellistä kautta Ruotsin SHL:n Växjö Lakersissa.

Kiiskinen tuo vahvistusta SaiPan hyökkäykseen, joka kärsii loukkaantumisista. Lappeenrantalaisjoukkueen sairastuvalla on tällä hetkellä kuusi pelaajaa.

– Uskon, että tuon paljon kokemusta ja pystyn varmasti auttamaan joukkuetta voittamaan pelejä, Kiiskinen sanoi SaiPan nettisivuilla.

– En tiedä, miten nopeasti pääsen pelaamaan ja millaiseen rooliin. Edellisestä pelistä on varmaan puoli vuotta ja olen todella innoissani. Ruotsin vuodet olivat hienoja. Se oli yksi aikakausi, nyt on uusi, Kiiskinen kertoi.

Aika Suomessa jää lyhyeksi, koska Kiiskinen palaa Ruotsiin myöhemmin syksyllä. Ruotsalaisseura Skellefteån verkkosivujen mukaan Kiiskinen liittyy joukkueeseen lokakuun lopussa.

Kiiskinen on saavuttanut kaksi SHL:n mestaruutta, joista ensimmäinen keväällä 2015 ratkesi hänen tekemällään jatkoaikaosumalla.

Kiiskinen on viimeeksi pelannut SM-liigassa kaudella 2011–2012, jolloin hän muodosti Sakari Salmisen ja Matti Kuparisen kanssa liigan tehokkaimman hyökkäysketjun. 47 tehopistettä tuoneen kauden jälkeen hän pelasi Suomen MM-joukkueessa. Vuonna 2012 hän siirtyi KHL:n Donbass Donetskiin, jossa hän pelasi kahden kauden ajan.

Lue myös:

Ex-liigapelaaja Jonne Virtanen kiekkoilee Tutossa vähintään marraskuuhun asti

SM-liigan sarjajumbo sai hyviä uutisia – Arttu Ruotsalainen vahvistamaan Ilvestä

Lähteet: SaiPan tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat