Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

Kekäläinen ei antanut armoa suomalaisille: hyökkääjä siirtolistalle ja maalivahti farmiin

Markus Hännikäinen joutui kolmen muun pelaajan kera siirtolistalle.

NHL
Markus Hännikäinen debytoi Columbus Blue Jacketsin paidassa kaudella 2015–2016.
Markus Hännikäinen debytoi Columbus Blue Jacketsin paidassa kaudella 2015–2016.Getty Images

Jääkiekon NHL-kauteen valmistautuvan Columbuksen suomalais-GM Jarmo Kekäläinen ilmoitti kaventaneensa joukkueen kokoonpanoa kuudella pelaajalla. Harvennuksen kohteeksi joutui myös joukkueen suomalaisleiri, josta poistuivat toistaiseksi hyökkääjä Markus Hännikäinen ja maalivahti Veini Vehviläinen.

Seuran verkkosivujen mukaan Hännikäinen joutui kolmen muun pelaajan kera siirtolistalle. Hännikäinen on pelannut Columbuksen organisaatiossa syksystä 2015 lähtien. Viime kaudella hän pelasi 44 NHL-ottelua ja välttyi ensimmäistä kertaa AHL-peleiltä.

AHL-joukkue Clevelandiin passitettu Vehviläinen loisti parilla edelliskaudella Kärppien maalilla kotimaisessa SM-liigassa. Hän torjui Kärpät Suomen mestariksi 2018 ja hopealle viime keväänä. Hän kuului myös Suomen maalivahtikolmikkoon kultajuhliin päättyneissä MM-kilpailuissa.

Alkava kausi on Vehviläiselle ensimmäinen Pohjois-Amerikassa. Columbuksen NHL-joukkueen riveihin jäivät suomalaisista vielä maalivahti Joonas Korpisalo ja puolustaja Markus Nutivaara.

Lue myös:

Tampa Bay kiinnitti yli 90 tehopistettä viime kaudella tahkoneen hyökkääjän yli 20 miljoonan dollarin sopimuksella – voi vaikuttaa Rantasen ja Laineen neuvotteluihin

Yli 30 suomalaista taistelee vielä paikasta NHL-avaukseen – yhtä pelaajaa on hehkutettu ylitse muiden: "Tuollaisen 18-vuotiaan täytyy antaa pelata"

Nashville osoitti Tolvasen suunnaksi AHL:n – maali ei riittänyt näytöksi

Lähde: Patrik Laine kieltäytyi viiden miljoonan vuosipalkasta, Jets solmi 50 miljoonan dollarin sopimuksen puolustajan kanssa

Amerikkalaismedia: Colorado on valmis tarjoamaan Mikko Rantaselle 8 miljoonan dollarin vuosipalkkaa – suomalainen haluaa enemmän

Winnipeg jäädytti veteraanipakkinsa sopimuksen – päävalmentaja pysytteli vaitonaisena

Yli 30 suomalaista taistelee vielä paikasta NHL-avaukseen – yhtä pelaajaa on hehkutettu ylitse muiden: "Tuollaisen 18-vuotiaan täytyy antaa pelata"

Supertähti Mitch Marner allekirjoitti 65 miljoonan dollarin NHL-sopimuksen, seuraavaksi Laineen ja Rantasen vuoro?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat