1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. painonnosto

Ilmarinen tempaisi Suomen ennätyksen ja sijoittuu MM-kilpailuissa vähintään 14:nneksi

Meri Ilmarinen oli B-ryhmän neljäs.

Meri Ilmarinen. Kuva: Esa Fills / YLE

Suomalaisnostaja Meri Ilmarinen puristi kelpo suorituksen painonnoston MM-kilpailuissa Thaimaassa. Sarjassa 76 kiloa nostanut Ilmarinen oli B-ryhmän neljäs eli hän sijoittuu kilpailussa vähintään 14:nneksi. A-ryhmä aloittaa kello 16.30 Suomen aikaa.

Ilmarinen tempaisi Suomen ennätyksen 95 kiloa. Hän oli siinä ryhmänsä kolmas. Hän yritti Suomen ennätystä myös työnnössä, mutta 121 ja 122 kilon yritykset epäonnistuivat. Ilmarinen varmisti tuloksen avausyrityksen 118 kilollaan.

– Tänään ei rauta painanut käteen. Ensimmäisellä tempauksella varmistellen tulos. Toinen oli tosi hyvä ja SE, mutta kolmannesta puuttui terävä loppu. Työnnöt ensimmäisellä varma avaus, mutta sitten alkoi näkyä se, ettei ole treeneissä päässyt tekemään isoja rautoja, ja siten niihin ei ole tuntumaa. Nyt kuitenkin paikat ovat kunnossa, ja tästä on hyvä alkaa treenaamaan taas eteenpäin, Ilmarinen kertasi Painonnostoliiton verkkosivuilla.

Ilmarisen yhteistulos 213 jäi kilon Suomen ennätyksestä. B-ryhmän voittaja Etelä-Korean Yeounhee Kang nosti yhteistuloksen 235 (104+131).

Lue myös:

Anni Vuohijoki kokeili SE-rautoja MM-kisoissa – "Kisatulos plussan puolella"

Saara Leskinen jäi parhaastaan painonnoston MM-kisoissa – "Ei vaan kulkenut"

Egypti suljettiin painonnoston MM-kisoista – seitsemän dopingkäryä vuoden sisään oli liikaa