Pelastaako NHL-leiriltä palannut ykkössentteri voitottoman Ilveksen? "Tällä joukkueella on saumat ihan mihin vain"

Arttu Ruotsalaisen usko Ilveksen menestysmahdollisuuksiin ei horju. 21-vuotias hyökkääjä sai itseluottamusta ja motivaatiota Buffalon harjoitusleiriltä.

Arttu Ruotsalainen tuuletti viime kaudella Ilveksessä 21 maalia. Kuva: Miikka Jääskeläinen / AOP

Ilvekselle povattiin ennen kauden alkua menestystä, mutta tamperelaisjoukkueen alkukausi on mennyt penkin alle. Ilves on hävinnyt kaikki kauden viisi ensimmäistä peliänsä. Ilves sai viikonloppuna hyviä uutisia, kun NHL-joukkue Buffalo Sabres tiedotti, että 21-vuotias hyökkääjä Arttu Ruotsalainen palaa Ilveksen vahvuuteen.

Ruotsalainen haki Buffalon harjoitusleiriltä paikkaa NHL-kokoonpanosta, mutta paikkaa ei tullut. Jo ennen leirin alkua oli selvää, että jos Ruotsalainen ei saa paikkaa Sabresista, hän palaa Ilvekseen. AHL ei ollut sopimuksen mukaan vaihtoehto.

Vaikka pelipaikkaa ei tullut, elää unelma NHL:stä vahvana.

– Totta kai se oli pieni pettymys, kun NHL-paikkaa ei tullut. Pitää kuitenkin osata katsoa isoa kuvaa – ei tässä vielä mikään kiire sinne ole. Tässä on vielä ainakin pari vuotta aikaa tämän kauden jälkeen. Tällä kaudella pyritään tekemään asiat niin hyvin, että se paikka voisi tulla jo ensi kaudella, kertoi maanantaina pitkän paluumatkan Suomeen tehnyt Ruotsalainen Yle Urheilulle.

Ruotsalainen sai NHL-leiriltä hyviä eväitä tulevaa ajatellen. Hän haluaa tehdä tällä Liiga-kaudella asiat niin hyvin, että NHL-paikka aukeaisi ensi kaudelle. Buffalon riveissä kilpailu on todella kovaa.

– Yksi joukkue sieltä valitaan ja meillä oli siellä kaksi joukkueellista jätkiä. Siellä ei voi huilata hetkeäkään, fokuksen pitää olla koko ajan siinä tekemisessä, Ruotsalainen valaisi tiistaina Tampereella.

Arttu Ruotsalainen on nähty myös Leijonien paidassa. Kuva: Tomi Hänninen

Ruotsalainen sai NHL-leirin jälkeen positiivista palautetta Buffalo-johdolta, mutta myös kehitettävää on.

– Eniten he kaipasivat lisää kiekollista rohkeutta – pitää pysyä vähän enemmän kiekossa. Oli kiva huomata, että jalka ja peliäly riittivät siellä. Pystyin vääntämään kaksinkamppailuissa. Kun saan vielä vähän enemmän voimaa, niin on helpompaa vääntää kulmissa isojen äijien kanssa, 173-senttinen Ruotsalainen selvitti.

Ruotsalaiselta odotetaan Ilveksessä paljon

Viime kaudella Ruotsalainen kirjasi Ilves-paidassa 59 runkosarjapelistä 42 (21+21) tehopistettä. Hän uskoo vahvasti, että Ilves tulee menestymään tällä kaudella tahmeasta alusta huolimatta.

– Seurasin Pohjois-Amerikassa tarkasti Ilveksen pelejä – startti on ollut tahmea. Siinä on ollut vähän turhaa puristamista, kun ei ole lähtenyt rullaamaan odotusten mukaisesti. Tuossa joukkueessa on todella paljon potentiaalia. Uskon, että avausvoiton jälkeen homma lähtee rullaamaan paremmin. Uskon ihan rehellisesti, että tällä joukkueella on saumat ihan mihin vain.

– Itseluottamusta pitää lähteä rakentamaan yksinkertaisten asioiden kautta, hyökkääjä tiesi.

Ruotsalainen pelasi viime kaudella tehokkaasti yhteen Eemeli Suomen ja Teemu Rautiaisen kanssa, jotka pelaavat myös tällä kaudella Ilveksessä. Viime kaudella ykkössentterinä toimineeseen Ruotsalaiseen kohdistuu Tampereella isot odotukset.

– Ei tässä yksi pelaaja mitään pelasta. Minulta vaaditaan paljon, mutta ei turha mailan puristaminen auta mitään. Yritän tuoda joukkueeseen tietynlaista rentoutta ja hyvää fiilistä. Tämän aamun perusteella kopista löytyy vielä huumoria ja rentoutta, rennonoloinen Ruotsalainen päätti.

Ilveksen ja HPK:n ottelua seurataan kolmen muun Liiga-ottelun ohella Yle Puheen jääkiekkokierroksella kello 18.02 alkaen. Sami Laine ja Kimmo Kuhta seuraavat kierrosta Helsingin Areenassa Jokerien ja Moskovan TsSKAn ottelussa, joten lähetyksessä kuullaan myös vaisusti KHL:ssä aloittaneen Jokerien tilanteesta.

Lue myös: