Suora

  • Suunnistuksen EM Sprintti viestit
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

Jokerit värväsi taas kovan suomalaispelurin riveihinsä: vuoden piipahduksen NHL:ssä tehnyt Mäenalanen narripaitaan

Jokerit on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen hyökkääjä Saku Mäenalasen kanssa.

KHL
Saku Mäenalanen 2019
Saku Mäenalanen siirtyy Carolina Hurricanesin organisaatiosta Jokereihin. Mäenalanen ei ole aiemmin urallaan pelannut KHL:ssä.AOP

Ilman uutta NHL-sopimusta jäänyt hyökkääjä Saku Mäenalanen, 25, liittyy Jokerien joukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella. Hän pelaa joukkueessa ensi lauantaina.

Mäenalasen KHL-oikeudet on aiemmin omistanut Sibir Novosibirsk, mutta Jokerit hankki suomalaisen oikeudet viime marraskuussa. Jo tuolla siirrolla Jokerit varautui Mäenalasen hankkimiseen tällä kaudella.

Jokerit ei olisi voinut hankkia Mäenalasta, jos hänen KHL-oikeutensa olisivat olleet edelleen Sibirillä.

– Saamme joukkueeseemme nälkäisen pelaajan, jonka parhaat vuodet ovat vielä edessä. Mäenalanen on isokokoinen ja suoraviivainen hyökkääjä, joka tuo ryhmäämme paljon maalintekovoimaa, Jokerien urheilujohtaja Jari Kurri kommentoi seuran tiedotteessa.

Suomessa suurimmaksi osaksi Kärpissä pelannut Mäenalanen siirtyi viime kaudeksi Carolina Hurricanesin organisaatioon. Mäenalanen pelasi noin puolet kaudesta NHL:ssä. 34 ottelussa hän teki tehot 4+4=8. AHL-joukkue Charlotte Checkersissä Mäenalanen tehoili 31 ottelussa pisteet 7+7=14.

SM-liigassa Mäenalanen on saavuttanut kolme Suomen mestaruutta Kärppien kanssa. Viimeisimmän mestaruuden jälkeen Mäenalanen kutsuttiin Leijonien mukaan keväällä 2018. A-maajoukkuetta valmensi tuolloin Lauri Marjamäki, joka on nykyisin Jokerien peräsimessä.

Jokereita moitittiin erityisesti viime kaudella siitä, että joukkueessa kiekkoili todella monta ulkomaalaispelaajaa. Täksi kaudeksi Jokereihin on tarkoituksella hankittu useita suomalaisia kiekkoilijoita.

Lue myös:

Yli 30 suomalaista taistelee vielä paikasta NHL-avaukseen – yhtä pelaajaa on hehkutettu ylitse muiden: "Tuollaisen 18-vuotiaan täytyy antaa pelata"

Jokerit värväämässä toisen suomalaislahjakkuuden Pohjois-Amerikasta? Hankki Saku Mäenalasen oikeudet

Marjamäen yllätysvalinta Mäenalanen uhkuu itseluottamusta painittuaan NHL-tähtien kanssa: "Ei ne niin isoja ole kuin minä"

Lähteet: Jokerien tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat