Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Kommentti: Nokialla pelaa valovoimainen, nuori suomalaistähti, jollaista kaikki palloilusarjat toivoisivat – tämä tarina Korisliigan pitää hyödyntää

Shawn Hopkinsissa Korisliigalle on annettu kultatarjottimella täysin vapaa heittopaikka: samanaikaisesti vahvan paikalliset ja sujuvan globaalit kasvot, kirjoittaa Yle Urheilun Joonas Kuisma.

urheilu
Shawn Hopkins.
Shawn Hopkins – kävelevä suora lähetys.Jorma Vihtonen / Yle

– Hei mä tiedän sut TikTokista! nokialainen lapsi huudahtaa nähdessään Shawn Hopkinsin.

Shawn Hopkins on Korisliiga-joukkue BC Nokian pelaaja, joka saapui täksi kaudeksi Suomeen Yhdysvaltojen yliopistoliigasta. TikTok on mobiilisovellus, johon käyttäjät luovat lyhyitä videoita toistensa katseltavaksi. Hopkinsilla on TikTokissa kymmeniä tuhansia seuraajia.

Kun Urheiluruutu on kuvaamassa Hopkinsista juttua Nokialla, koripalloilijan huomaa viihtyvän kameran edessä. Joka tilanteeseen löytyy hymy, pieni tanssi tai läppä. 24-vuotias milleniaali nappaa toistuvasti puhelimensa esiin ja kuvaa itsestään videon. Hän tarttuu Yleisradion mikrofoniin ja haastattelee humoristisesti joukkuekaveriaan Lassi Nikkarista. Hetkeä myöhemmin video haastattelusta löytyy Hopkinsin Instagram-tarinoista.

Hopkinsilla on aikaa pienille faneilleen. Lapset ja koripalloilija puhuvat samaa kieltä. Hopkins kertoo, millä nimellä hänet löytää TikTokista tai Instagramista. Hän suostuu yhteisvideoihin, joissa varastaa isoimman tähtiroolin. Hän antaa lasten tägätä itsensä omiin kuviinsa ja jakaa ne myöhemmin omalla tilillään. Hopkins on kuin kävelevä suora lähetys, jolta löytyy kanava-aikaa kaikille.

Hopkins on Korisliiga-legenda Garcia Hopkinsin poika ja paljasjalkainen nokialainen. Levypallorohmuna tunnettu isä pelasi Nokialla 90-luvun puolivälissä ja 2000-luvun vaihteessa. Poika oli nostamassa BC Nokiaa Korisliigaan keväällä 2015. Sen jälkeen Hopkins lähti neljäksi vuodeksi Troyn ja North Georgian yliopistoihin. Nyt hän on takaisin Nokian palloiluhallissa, oman kylän poikana, joka on palannut maailmalta kotiin entistä vahvempana ja taitavampana. Yhdysvalloissa nuoreen mieheen on tarttunut sopivasti itseluottamusta.

– Mä tulin aiheuttamaan kaaosta Korisliigaan, Hopkins lupaa.

Itseluottamuksesta huolimatta Hopkinsista tunnutaan pitävän BC Nokian pukukopissa ja harjoituskentällä, jossa hän heittää läppää yhdysvaltalaisvahvistusten kanssa jenkkiaksentillaan. Päävalmentaja Greg Gibson naurahtaa Hopkinsin luonteesta kysyttäessä:

– He’s a character, Gibson sanoo.

– Hän on omanlaisensa tyyppi.

Mikä tahansa kotimainen palloilusarja ottaisi liigaansa huutaen Hopkisin kaltaisen katsemagneetin ja diginatiivin, jolla on Hopkinsin kaltainen tarina ja karisma. Kuudessa A-maaottelussa pelannut Hopkins näyttää ja kuulostaa tähdeltä. Jos hän myös pelaa kuin tähti, siis jos kaaosta aiheutuu, Korisliigan ja BC Nokian kannattaa työntää häntä esille joka tuuttiin kokkiohjelmista koulukiertueille.

Korisväki on kritisoinut lajiliittoaan Korisliigan laiminlyönnistä. "Päätuotteen” näkyvyyden ja markkinoinnin vähäisyyttä on paheksuttu. Nyt Korisliiga ei ainakaan voi piiloutua persoonien tai tarinoiden puutteen taakse. Hopkinsissa Korisliigalle on annettu kultatarjottimella täysin vapaa heittopaikka: samanaikaisesti vahvan paikalliset ja sujuvan globaalit kasvot. Kymmenien tuhansien puhelimien ruuduilla.

Lue myös:

Yliopistoliigasta Suomeen palanneilla pelaajilla on hyviä ja huonoja kokemuksia vuosista Yhdysvalloissa – "Pitää päästä pelaamaan, jotta kehittyy"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat