Antti Saarelan rannelaukauksen kovuudeksi ilmoitettiin posketon lukema – kuittasi itse viileästi arvailut totuuspohjasta: "Isäukolta on tullut ihan hyvät geenit"

SM-liigakierroksen yksi puhuttavimmista asioista oli Antti Saarelan maaliin johtanut rannelaukaus, jonka kovuudeksi ilmoitettiin lähes 138 kilometriä tunnissa.

Antti Saarela teki heti maalin ensimmäisessä pelissään Ilves-nutussa. Kuva: Tomi Hänninen

18-vuotias Ilves-hyökkääjä Antti Saarela pääsi tositoimiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella KalPaa vastaan. Saarela loukkaantui kauden alla ja avasi omalta osaltaan Ilves-uransa vasta kauden kuudennessa ottelussa.

Paljon paremmin ei Saarelan ilta olisi voinut alkaa. Nuorukainen tykitti ensimmäisessä vaihdossa, ensimmäisellä laukauksellaan Ilveksen 1–0-johtoon.

Huomion maalissa vei kuitenkin Telian lähetyksessä ilmoitettu vedon kovuus. Älykiekosta ongittiin tieto, että suorasta luistelusta lähtenyt rannelaukaus olisi porhaltanut maaliin hurjalla vauhdilla, lähes 138 kilometriä tunnissa.

Monet tyrmäsivät lukemat heti. Muun muassa Telian asiantuntija Tomi Kallio kommentoi lähetyksessä, etteivät numerot voi pitää paikkaansa.

– Jos NHL:n tähdistöpelissä John Carlson veti lämärillä lukemat 165 kilometriä tunnissa, niin en osta, että Saarela vetää melkein 140 rannelaukauksella, Kallio sanoi studiossa.

Saarela itse oli toista mieltä.

– Luulen, että se voi pitää paikkansa. Kyllä kuti lähtee jonkin verran. Isäukolta on tullut ihan hyvät geenit. Sen näkee häntä katsomallakin, Saarela kuittasi Yle Urheilulle.

Antti Saarelan isä Pasi Saarela pelasi 14 vuotta SM-liigassa. Hyökkääjä kiekkoili jykevissä mitoissa: 179 senttiä ja 90 kiloa.

Ilvekseen täksi kaudeksi liittyneen Antti Saarelan kauden ensimmäinen peli päättyi makeasti, kun tamperelaiset ottivat kauden ensimmäisen voittonsa lukemin 7–4.

Vaikka Ilves mätti maaleja, ei joukkue saa puhtaita papereita oman pään pelaamisesta keskiviikkona. Saarela ei kuitenkaan halunnut murehtia asiaa voittopelin jälkeen.

– Jos teemme seitsemän maalia, ei peli voi mennä kamalan huonosti. Ei tietenkään voi päästää neljää maalia joka kerta, mutta jos tekee neljä maalia, virheitä voi katsoa vähän läpi sormien.

Ennen kauden alkua Ilves rankattiin todella korkealle kausiennakoissa. Viidellä tappiolla ja nyt yhdellä voitolla joukkue on kuitenkin jäänyt sarjan viimeiseksi.

Saarela uskoo, että keskiviikon ottelu käänsi suunnan.

– Todellakin lunastamme nyt ne lupaukset, joita meihin on ladattu.

Lue myös: