Suora

  • Miesten joukkuemäki, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, joukkuemäki
  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste

Sotkamon Jymylle tuntuva menetys: Tuikka ja etenijäjokeri Vikström vahvistamaan Tahkoa

Superpesis-joukkue Hyvinkään Tahko on tehnyt sopimukset Jere Vikströmin ja Markus Tuikan kanssa. Tahkon pelinjohtajaksi tulee Pasi Kokkonen.

pesäpallo
Jere Vikström, Jotkamon Jymy 2018
Jere Vikström palaa Tahkoon. Vuonna 2012 Vikström oli lainalla Hyvinkään Tahkossa.Juha Tamminen/AOP

SM-hopealle päättyneellä kaudella pinnistänyt Sotkamon Jymy menettää riveistään kaksi merkittävää pelaajaa. Vaihtaja-kotiuttaja Markus Tuikka ja etenijäjokeri Jere Vikström siirtyvät vahvistamaan Hyvinkään Tahkoa.

Tuikan sopimus kattaa ensi kauden. Vikströmin sopimus on puolestaan kaksivuotinen.

Molemmat pelaajat edustivat Jymyä useita vuosia. Kaksikko halusi lähteä kuitenkin hakemaan Jymyn tarjoamaa roolia suurempaa ruutua Hyvinkäältä.

– Jotta voin kehittyä lisää urheilijana ja ihmisenä, niin maisemanvaihdos on nyt oman urani kannalta oikea päätös, Tuikka kommentoi Jymyn tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

– Koen, että minulla on vielä pesisvirtaa jäljellä ja parhaat pelit edessä, niin nyt on hyvä hetki kokeilla jotain uutta, Vikström komppasi.

Viime kauden alun Tahko pelasi erittäin lupaavasti ja keikkui kärjen tuntumassa. Keskikesällä tappioita alkoi kuitenkin tulla kauden alkua enemmän, ja Tahko sijoittui runkosarjassa lopulta viidenneksi. Puolivälierissä se putosi suoraan kolmessa ottelussa Joensuun Mailalle, joka lopulta uusi mestaruutensa tänä syksynä.

Vikströmin ja Tuikan kaltaiset vahvistukset antavat Tahkolle hyvän mahdollisuuden tavoitella ensi kaudella entistä parempaa menestystä. Jokeri Vikström palkittiin kauden 2017 etenijäkuninkaana.

– Saimme erinomaiset pelaajat osa-alueisiin, joihin tarvitsimme vahvistusta. Etukentälle tulee yksi Suomen parhaista etumiehistä ja linjaan huippu-ulkopelaaja. Sisäpelissä saimme lisää vaihtoehtoja vaihtolyöntipelaamiseen ja numerolla kotiuttavan pelaajan, Tahkon toimitusjohtaja Miika Rantatorikka kommentoi seuran tiedotteessa.

Tahkon uudeksi pelinjohtajaksi tulee kahden vuoden sopimuksella Pasi Kokkonen. Viime vuonna Kokkonen toimi pelinjohtajana Tahkon juniorijoukkueissa. Kakkospelinjohtajaksi ja valmentajaksi tulee Tahkon A-poikien joukkueesta Juuso Kerola.

Kokkonen on itse pelannut Superpesistä Järvenpäässä ja Hyvinkään Tahkossa.

– On todella innokas ja odottava olo päästä junnupesiksen puolelta takaisin huippupesiksen pariin. Koen, että on etuoikeus päästä kokemaan tunteita pelikentälle. Pelaajana tuli välillä mentyä siitä, missä aita oli matalin. Nyt valmentajana osaan välttää ne sudenkuopat, Kokkonen kommentoi Tahkon tiedotteessa.

Lue myös:

Joensuun Maila jälleen miesten superpesiksen mestariksi! Supervuoroparin sankariksi nousseen Aleksi Rautiaisen kunnari ratkaisi kotiyleisön edessä

Kun Kalle-Tapio Huusko syntyi, Juha Korhonen jo aloitteli Superpesis-uraansa Hyvinkäällä – nyt he puskevat yhdessä Tahkoa takaisin huipulle

Lähteet: Hyvinkään Tahkon tiedote, Sotkamon Jymyn tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat