Vaikka norjalaiset vaihtoivat majapaikkaa, suomalaisurheilijat suhtautuvat leppoisasti Dohan hotellikriisiin: "Kyllä me täällä pärjäämme"

Suomen ja Ruotsin joukkueet majoittuvat samassa hotellissa yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa. Suomalaisurheilijat uskovat sopeutuvansa majoitukseen, vaikka se ei ole luvattua tasoa.

Yleisurheilun MM 2019
Wilma Murto
Wilma Murron mukaan urheilijoilla oli korkeammat odotukset hotellista, mutta hän vakuutti suomalaisten pärjäävän.Lehtikuva / Martti Kainulainen

Yleisurheilun MM-kisojen suorat lähetykset, aikataulut, kisauutiset ja videot löydät Yle Urheilun Kisaoppaasta.

Dohan MM-kilpailut eivät ole vielä alkaneet, mutta kisapaikkakunnalla on saatu jo hotellikriisi aikaiseksi. Norjan joukkue ei ollut tyytyväinen kisajärjestäjien tarjoamaan Ezdan-hotelliin, ja joukkue kirjautui hotellista ulos vain muutaman tunnin oleskelun jälkeen.

Norjalaisten mukaan hotellissa oli huono ilmanlaatu, siellä haisi jätevedeltä ja myös hyttyset kiusasivat asukkaita.

Ruotsin ja Suomen joukkueet majoittuvat samassa hotellissa ja aikovat myös pysyä siellä. Ruotsin joukkue ei ole vaihtamassa hotellia pääosin taloudellisista syistä. Suomen joukkueen urheilijat taas uskovat sopeutuvansa tilanteeseen.

– Kyllä me täällä pärjäämme. Varmaan kaikilla oli korkeammat odotukset hotellien tasosta, mutta tämä on ihan jees, Wilma Murto vakuutti Yle Urheilulle.

Murron mukaan huoneet eivät ole suomalaiseen tasoon tottuneelle yhtä siistejä, mutta suurimman ongelman tuo ilmastointi.

– Huoneilma on kosteaa ja kylmää. Sen ilmastoinnin kanssa on täytynyt oppia puljaamaan, että milloin se on päällä ja milloin se on pois päältä. Mutta ei se mitään ylitsepääsemätöntä ole.

Ezdan-hotelli
Suomen ja Ruotsin joukkueet majoittuvat Ezdan-hotellissa. Norjan joukkue vaihtoi majoituspaikkaa.TT / Lehtikuva

Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola myönsi, etteivät huoneet ole sellaisia kuin oli mainostettu. Hänen mukaansa Suomen joukkueella ei kuitenkaan ole varsinaisia katastrofihuoneita käsissään, vaikka esimerkiksi pöly tuottaa ongelmia.

– Meillä on vielä tulossa urheilijoita, joten selvitämme parhaillaan tilannetta, ovatko heidän huoneensa riittävän hyviä. Tarvittaessa teemme toimenpiteitä, Niemi-Nikkola sanoi.

Ilmeisesti norjalaisten majapaikan vaihto ja ruotsalaisten kritiikki on kuitenkin herättänyt sen verran huomiota, että hotellin työntekijät ovat yrittäneet vakuuttaa kaiken olevan hyvin. Keskiviikkoiltana majoituspaikkaan saapunut Alisa Vainio sai kertoa hotellin Facebook-sivuille tarkoitetulla videolla mielipiteensä paikasta.

– Pääsin rallienkulla loistamaan. Jouduin sanomaan, että tämä on ihan hyvä hotelli. Kyllä tämä parempikin voisi olla, mutta näillä olosuhteilla nyt mennään. Me sopeudumme Tiian (Kuikka) kanssa pari päivää tuohon, Vainio vakuutti.

Lue myös:

Hotellikriisi Dohassa: jäteveden haju, hyttyset ja huono ilmanlaatu norjalaisten ja ruotsalaisten riesana

Yle Urheilu kaivoi esiin häkellyttäviä tietoja yleisurheilun MM-kisaisännästä – ytimessä työskennellyt suomalaisvalmentaja paljastaa Qatarista puolia, joista harvoin puhutaan ääneen

Suomen MM-juoksija Sara Kuivisto kertoo saaneensa paheksuvia katseita harjoitusasustaan Qatarissa – "Eihän täällä voi juosta mikään tuulipuku päällä"

Tässä yleisurheilun MM-kisojen ohjelma – näin seuraat kisoja Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat