1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. judo

Yhdysvaltain lupaava olympiatoivo kuoli yllättäen vain 24-vuotiaana – "Varoitus kaikille huippu-urheilijoille"

Yhdysvaltain uuden judosukupolven yksi lupaavimmista judokoista Jack Hatton on kuollut yllättäen vain viisi päivää sen jälkeen, kun täytti 24 vuotta.

Jack Hatton (sininen judogi) Tokion MM-tatamilla elokuussa 2019. Kuva: Getty Images

Jack Hattonin kuolinsyytä ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

Tokion ensi kesän olympialaisiin rajusti viime vuodet satsannut Hatton oli judourallaan nosteessa ja hän oli saavuttanut muun muassa kaksi Grand Prix- mitalia ja maanosamitaleja sarjassa 81 kiloa.

"Judo-Jack" -lempinimellä tunnettu Hatton osallistui viime elokuussa pidettyihin MM-kisoihin Tokiossa, jossa voitti kaksi ottelua kolmesta mutta ei sijoittunut sarjassaan 16 joukkoon.

Hatton oli täysverinen judon ammattilainen ja hänellä oli taustalla paras mahdollinen tuki urheilemiseen, sillä hän oli menestysluotsi Jimmy Pedron suojatti ja kuului New York Athletic-kerhoon (siirryt toiseen palveluun), joka piti huolen, ettei menestys jäänyt olosuhteista kiinni.

Hattonin yllättävästä poislähdöstä kertoi ensimmäisten joukossa Yhdysvaltain judomaajoukkueen nettisivusto (siirryt toiseen palveluun).

– Surun keskellä ilmoitamme rakkaan oppilaamme, joukkuekaverimme ja ystävämme Jack Hattonin ennenaikaisesta poismenosta. Jack oli hyväsydäminen, muista välittävä ja upea ihminen. Hän oli todellinen dojojen roolimalli. Häntä ikävöidään ja kaivataan niin Pedron judosalilla kuin koko judomaailmassa, uutisoi Pedro Judo keskuksen facebook-sivusto. (siirryt toiseen palveluun)

Judo Inside -sivusto (siirryt toiseen palveluun) vihjaa, että kyseessä saattoi olla itsemurha.

– Hattonin kuolema on varoitus kaikille urheilijoille! Huippu-urheilija tekee kaikkensa päästäkseen huipulle, olympialaisiin. Silloin hän menee kisatapahtumasta toiseen ja kaupungit vaihtuvat lennosta. Kaikki mitä hän tekee ja hengittää liittyy ainoastaan judoon.

– Kun muistetaan entisen judon maailmanmestari Craig Fallonin kuolema kesällä, niin Jack (Hatton) olisi voinut soittaa ihan kenelle tahansa maailmassa pyytääkseen apua. Mutta hän ei sitä halunnut, kun ajatteli, ettei ansaitse apua. Jack Hattonissa ei ollut mitään vikaa, hän ei vain kestänyt enää, Judo Inside-sivusto kirjoittaa.

Lue myös:

Rion karismaattinen olympiamitalisti treenasi kuudesti päivässä – tylyttää nyt kovin sanoin suomalaisia: "Olette valovuoden jäljessä huippuja"

Uskomaton tarina tämän päivän maailmasta – Valtio painosti ja uhkasi maailmanmestaria sekä hänen perhettään jopa kesken MM-kisojen!

Valtion vaatimus vetäytyä MM-kisoista israelilaisurheilijan kohtaamisen välttämiseksi oli liikaa – Kansainvälinen judoliitto sulki Iranin kaikesta toiminnastaan

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.