Suora

  • Elävä arkisto esittää

Hurrikaani ja Tiikerit aloittivat vierasvoitoilla miesten Mestaruusliigan

Miesten lentopallon Mestaruusliigan runkosarja alkoi torstaina kahdella ottelulla, ja molemmissa vierasjoukkue vei mennessään kolme pistettä voitettuaan kotijoukkueen 3-1.

urheilu
Jussi Heino
Jussi HeinoJarno Kuusinen / AOP

Sastamalassa Jussi Heinon valmentama Hurrikaani-Loimaa yllätti kolmen edellisen kauden mestarin VaLePan ja Rovaniemellä Kokkolan Tiikerit kukisti Perungan Pojat.

Hakkuri Antti Ropponen teki Hurrikaanille 25 pistettä. Valko-Venäjän liigasta Suomeen palannut yleispelaaja Sakari Mäkinen tuki 16 pisteellä. Jo 40-vuotias passari Inoslav Krnic onnistui myös hyvin.

– Peli oli samanlaista kuin lentopallo yleensäkin. Pelaajat ovat vain parempia, kun on puoli vuotta enemmän treenattu, Heino sanoi.

Qatarin liigassa viime kaudella pelannut hakkuri Mikko Oivanen oli ottelun ja VaLePan tehokkain 27 pisteellä. VaLePan yleispelaajista Erik Sundberg teki 13 ja Olli Kunnari 12 pistettä.

VaLePa hävisi avauserän jatkopalloilla, mutta voitti toisen erän selvästi. Tauon jälkeen Hurrikaani oli kuitenkin parempi.

- Rauhoitimme peliä ja lopetimme hölmöt virheet, Heino selitti.

Nuori hakkuri oli tehokkain

Loimusta siirtynyt 19-vuotias hakkuri Oskari Keskinen teki 21 pistettä, kun Tiikerit aloitti liigan voitolla.

Yleispelaajista Jiri Hänninen teki 18 ja Jere Mäkinen 16 pistettä. Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä oli luonnollisesti erityisen tyytyväinen Keskisen panokseen.

– Kyllä hän oli hyvä, mutta Mäkinen oli myös erinomainen. Hän kantoi paljon vastuuta vastaanotossa. Tasainen peli, mutta olimme parempia syötössä, Keskisipilä sanoi.

PerPon australialainen hakkuri Regan Fathers jäi 14 pisteeseen. Tehokkain olikin yleispelaaja Miikka Lemola 16 pisteellä. Valmentaja Henri Tuomi teki paljon vaihtoja, mutta toimivaa kokoonpanoa ei löytynyt.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat