Pitkän pelikiellon saanut Jussi Jokinen kommentoi suoraselkäisesti kohutaklaustaan – "Päähän kohdistuneet taklaukset on saatava pois jääkiekosta"

Oulun Kärppien Jussi Jokinen katuu kahdeksan ottelun pelikieltoon johtanutta taklaustaan.

Jussi Jokinen palasi Kärppiin viime kaudella. Kuva: AOP / Markku Hyttinen

Peräti kahdeksan ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta saanut Jussi Jokinen kommentoi perjantaina kohutaklaustaan ensimmäisen kerran. Jokinen taklasi JYPin Julius Nättistä viime lauantaina Jyväskylässä.

– Olen tapahtuneesta pahoillani ja myönnän tehneeni huonon taklauksen tilanteessa. Nostin käteni turhaan ylös, ja sen vuoksi se oli pään ja niskan alueelle kohdistunut taklaus. Olen keskustellut Julius Nättisen kanssa tilanteesta ja pyysin anteeksi tekoani. On huojentavaa, ettei hänelle käynyt pahemmin, Jokinen sanoi Kärppien tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Jokiselle tuomittiin taklauksesta ottelussa 5+20 minuutin rangaistus ja ulosajo. Viime kaudella Kärppien paitaan palannut Jokinen sai maaliskuussa yhden ottelun pelikiellon jalkapyyhkäisystä, ja se kovensi SM-liigan langettamaa pelikieltoa kahdella ottelulla.

– Ymmärrän tapahtuneen tuottaneen pettymystä eri jääkiekkoyhteisöissä. Olen itsekin vahvasti sitä mieltä, että päähän kohdistuneet taklaukset on saatava pois jääkiekosta, jotta lajin turvallisuutta pystytään parantamaan nyt ja tulevaisuudessa, Jokinen totesi.

Jokinen on pelikelpoinen jälleen keskiviikkona 23. lokakuuta ottelussa Kärpät–Pelicans.

Lue myös: