Upeaa urheiluhenkeä! Näin kilpailija talutti uupuneen juoksijan maaliin – talutettu hylättiin myöhemmin

Yleisurheilun MM-kisojen avauspäivänä Dohassa nähtiin miesten 5 000 metrin alkuerässä sydäntä lämmittävää urheiluhenkeä.

Guinea-Bissaun Braima Suncar Dabo ja Aruban Jonathan Busby.
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Dohan kuuma ja kostea ilma teki tepposet ainakin Aruban Jonathan Busbylle, joka väsyi täysin 5 000 metrin alkuerässä. Hän ei kuitenkaan halunnut jättää kisaa kesken. Busbyn taival oli kuitenkin sen verran tuskaista, että Guinea-Bissaun Braima Suncar Dabo päätti auttaa kilpakaveriaan.

Molemmat oli jo ohitettu kierroksella ja Busbyn vauhti oli jo hidastunut lähes ryöminnäksi. Dabo olisi pystynyt ohittamaan Busbyn kisassa, mutta sen sijaan hän otti tämän kainaloonsa ja talutti häntä viimeiset 200 metriä maaliviivan yli yleisön osoittaessa kaksikolle suosiotaan.

Päästyään maaliviivan yli Busby putosi maahan, ja hänet vietiin pyörätuolilla pois stadionin uumeniin. Molemmat kellottivat viimeisten metrien kävelyvauhdista huolimatta uransa parhaat ajat. Busbyn loppuaika oli 18.10,68 ja Dabon 18.10,87.

Busby sijoittui alkuerässä viimeistä edelliselle sijalle ja Dabo viimeiseksi, mutta myöhemmin Busbyn suoritus hylättiin.

Sekä Dabo että Busby ovat maidensa ainoita miesedustajia Dohan MM-kisoissa, sillä jokainen liitto sai lähettää kisoihin edustajan, vaikka he eivät olisi läpäisseet karsintaa.

Erän nopeinta vauhtia piti Etiopian Selemon Barega, joka kellotti ajakseen 13.24,69. Alkuerien nopein oli Yhdysvaltojen Paul Chelimo ajallaan 13.20,18.

Katso video tapahtuneesta kuvaa klikkaamalla.

Päivitys kello 21.19: lisätty tieto Busbyn hylkäyksestä.

Lue myös: