Huima suomalaiskohtaaminen saattaa jäädä haaveeksi NHL:n avauskierroksella: Winnipeg arvoituksellisena Patrik Laineesta

Jatkosopimuksen tehnyt Patrik Laine matkustaa Winnipegiin lähipäivinä. NHL-kauden alku tulee vastaan todella nopeasti, eikä Laine ole välttämättä heti mukana kokoonpanossa.

NHL
Patrik Laine
Patrik Laine teki perjantaina kahden vuoden jatkosopimuksen Winnipegin kanssa.AOP

Jääkiekon NHL-seura Winnipegin GM Kevin Cheveldayoffhuokui tyytyväisyyttä, kun seura sai tehtyä kaksivuotisen ja kokonaisarvoltaan 13,5 miljoonan dollarin jatkosopimuksen suomalaishyökkääjä Patrik Laineen kanssa.

Pitkittyneet sopimusneuvottelut hiersivät kumpaakin osapuolta, Laine ehti parin viikon ajan harjoitella sveitsiläisseura Bernin kanssa ja spekulaatiot Winnipegin kiinnostuksesta suomalaiseen kasvoivat.

– Kuten olen aina sanonut, jokaiset sopimusneuvottelut alkavat jossain vaiheessa elää omaa elämäänsä kaikkine käänteineen. Tärkeintä on kuitenkin saavuttaa sopimus, ja olemme innoissamme siitä, että saimme sen aikaan tänään, Cheveldayoff kommentoi NHL:n verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Laine on tehnyt NHL:ssä 237 runkosarjaottelussa tehot 110+74=184. Tamperelaisen runkosarjamaalimäärät ovat olleet 36, 44 ja 30, ja hän on vain 21-vuotiaana NHL:n kolmen viime kauden kuudenneksi paras maalintekijä.

– Kyseessä on eliittipelaaja. Monikaan pelaaja ei ole pystynyt samaan hänen ikäisenään. Siinä mielessä hän on ainutlaatuinen, Cheveldayoff luonnehti.

– Olemme vasta raaputtaneet pintaa ja alamme nähdä, mihin Patrik pystyy. Meillä on nyt mahdollisuus seurata läheltä hänen kehitystään. Olemme nuori joukkue, jonka kokemus karttuu kaiken aikaa.

Kauden avausottelu kysymysmerkkinä

Laineelta jäi väliin Winnipegin harjoitusleiri ja viisi harjoitusottelua. Winnipegin verkkosivujen mukaan Laineen odotetaan saapuvan kaupunkiin lähipäivinä. Suomalainen lensi Sveitsistä Helsinkiin perjantai-iltana.

Winnipeg aloittaa kauden ensi viikon perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun joukkue haastaa vieraskaukalossa New York Rangersin. Jos Laine pelaa, ottelusta tulee todellinen suomalaiskohtaaminen. Kakkosvaraus Kaapo Kakko pelannee Rangersin paidassa uransa ensimmäisen NHL-ottelun.

– Logistinen puoli täytyy ottaa huomioon, GM Cheveldayoff sanoi Winnipegin verkkosivuilla eikä pystynyt lupaamaan Laineen pelaavan vielä avauskierroksella.

– Hän on harjoitellut ammattilaisjoukkueen kanssa. Se on mielestäni positiivinen asia.

Kakko Laine
Kaapo Kakko ja Patrik Laine kohtasivat elokuussa näytösottelussa Lahdessa.AOP / Tomi Natri

Monipuolistunut hyökkääjä

Viime kausi oli erikoinen, kun Laine oli hurjassa vireessä syyskaudella, mutta teki vuodenvaihteen jälkeen vain kuusi maalia runkosarjassa. Kuudessa pudotuspeliottelussa hän summasi pisteet 3+1=4. Päävalmentaja Paul Maurice on odottanut raamikkaan suomalaisen monipuolistuvan pelaajana, ja Maurice on myöntänyt Laineen kehittyneen kohti modernin voimahyökkääjän mittoja.

– Kauden kuuden viimeisen viikon aikana koin hänen saavuttaneen todella hyviä asioita matkalla eliittiluokan voimahyökkääjäksi, Maurice kertoi taannoin NHL:n verkkosivuilla.

NHL:n nuorista suomalaistähdistä myös Carolinan Sebastian Ahon ja Coloradon Mikko Rantasen tulokassopimukset päättyivät viime kauden jälkeen. Aho pääsi jo hyvissä ajoin kesällä yhteisymmärrykseen Carolinan kanssa ja teki viiden vuoden jatkosopimuksen. Rantasen ja Coloradon neuvottelut ovat edelleen kesken.

Lue myös:

Nyt se varmistui! Patrik Laine jatkaa Winnipegin paidassa – kahden vuoden sopimuksen arvo on 13,5 miljoonaa dollaria

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat