Hyppää sisältöön

HJK:n naisten mestaruus sai sinettinsä – maalitykki Jutta Rantala herkutteli hattutempun

HJK:n naiset juhlivat ensimmäistä Suomen mestaruuttaan sitten vuoden 2005.

Jutta Rantala juhli hattutemppua HJK:n mestaruuden sinetöineessä taistossa. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

HJK:n naisten jalkapallon Suomen mestaruus sai sinettinsä lauantaina. HJK kellisti KuPS:n 3–0 (1-0) ja karkasi voitollaan tavoittamattomaan pistejohtoon naisten liigan yläloppusarjassa.

Naisten liigan kovin maalitykki Jutta Rantala viimeisteli HJK:n kaikki osumat. Rantala osui ensimmäisen kerran 22. minuutilla, iski toistamiseen 50. minuutilla ja vielä kolmannen kerran 89. minuutilla.

19-vuotias Rantala on takonut tällä liigakaudella jo 20 osumaa ja on tiukasti kiinni maalipörssin voitossa. Mestaruus oli HJK:lle ensimmäinen sitten vuoden 2005.

HJK:n ja KuPS:n ottelussa tehtiin liigan katsojaennätys. HJK:n kultajuhliin päättynyttä kamppailua seurasi 1 630 katsojaa.

HJK:ta vastaan mestaruudesta taistellut FC Honka ja TiPS päätyivät 1–1-tasapeliin. HJK:n etumatkaan Honkaan kasvoi kymmeneen pisteeseen (HJK 53, FC Honka 43), kun naisten liigan yläloppusarjassa on jäljellä enää kaksi kierrosta.

Åland United (32) on kiinni pronssissa, vaikka kärsi 0–1-tappion JyPK:lle. TiPS (32) on neljännellä sijalla, KuPS (29) viidentenä ja JyPK (27) kiinni yläloppusarjan kuudennessa sijassa.

Mestarivalmentaja jättää HJK:n

HJK:n päävalmentaja Joonas Rantanen jättää pestinsä mestarina. Hän valmentaa ensi kaudella HJK:n miesten reservijoukkuetta Klubi 04:ää. Rantasen tilalle naisten päävalmentajaksi astuu Jonne Kunnas.

– Jaksettu tehdä työtä ja työtä ja työtä, ja nyt se palkinto tuli. Emme edelleenkään ole hävinneet kertaakaan, cup alkoi tammikuussa ja sarja maaliskuussa. Olen tosi ylpeä siitä kuinka olemme jaksaneet viikosta toiseen tehdä työtä, ilman suuria droppeja. Jäätävän sitoutunut ryhmä kaiken kaikkiaan, päävalmentaja Rantanen kuvaili.

Joukkueen pelaajissa on ollut suurta vaihtuvuutta.

– Vuosi sitten meiltä lähti paljon pelaajia, jengi muuttui aika paljon. Kertoo seuran ja organisaation tasosta, että vaikka tuli paljon muutoksia, olemme pystyneet parantamaan.

Rantanen myönsi, että kultajuhlien ohella ilmassa on myös haikeutta.

– Haikeus alkaa varmaan puskemaan päälle, ei ole vielä iskenyt. Olo on kuitenkin luottavainen ja tyytyväinen, vaikka päävalmentaja vaihtuu, niin homma jatkuu ja rullaa eteenpäin. Siinä mielessä hyvä hetki jäädä pois, Rantanen päätti.

Lue lisää: