Hiihtoliiton säästökuuri voi vaikuttaa myös maajoukkuetoimintaan: "Lähdetään siitä, ettei se tule näkymään urheilijoiden arjessa"

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen ei näe taloustilannetta vaikeana, vaikka kulukuuri koskee myös maajoukkuetoimintaa.

hiihto
MM-kisat ja Lahden siluetti
Lahden vuoden 2017 MM-hiihdot jättivät ison loven Hiihtoliiton lompakkoon.Tomi Hänninen / Yle

Suomen Hiihtoliiton taloustilanne on puhuttanut Lahden MM-kisojen miljoonatappioiden jälkeen. Tulevalla tilikaudella liitto jatkaa jo vuodesta 2017 alkanutta kulukuuriaan. Tavoitteena on saada 164 000 euroa ylijäämää, jolla korjataan pahasti miinuksella olevaa omaa pääomaa.

Hiihtoliitto teki toukokuussa päättyneellä tilikaudella noin 270 000 euroa voittoa, mutta oma pääoma on nyt 2,8 miljoonaa euroa pakkasella.

Toiminnanjohtaja Ismo Hämäläisen mukaan liitossa pyritään ensin tekemään säästöjä parantamalla toiminnan hyötysuhdetta. Säästöjä on kuitenkin odotettavissa, sillä maastohiihdon talousarvio on tällä hetkellä tappiolla 80 000 euroa.

Hämäläisen mukaan pahimmassa tapauksessa maajoukkueiden kokoa joudutaan pienentämään tai urheilijoita vähentämään. Jo Lahden MM-kisojen jälkeen liitto säästi muun muassa huollon kuluissa.

– Meillä on koko ajan kulukuuri päällä. Huippu-urheilu on erittäin kallista. Meidän täytyy koko ajan katsoa, mihin rahaa käytetään, Hämäläinen kertoi Yle Urheilulle liittovaltuuston kokouksen yhteydessä Vantaalla.

Hämäläinen on keskustellut asiasta maastohiihdon maajoukkueen päävalmentajan Matti Haaviston kanssa.

– Toimintakyvyn säilyttäminen on ensimmäinen asia. Totta kai pitää miettiä, että paljonko meillä on urheilijoita ja kuinka iskukykyisiä he ovat, Hämäläinen sanoo.

– Matti katsoo huippu-urheilun suunnasta ja hänen tehtävänsä on rakentaa toimintakokonaisuutta. Minun tehtäväni on poistaa esteitä, että se olisi mahdollista.

Syyskuun alussa tehtävässänä aloittanut Hämäläinen ei koe Hiihtoliiton taloustilannetta kuitenkaan uhkaavana. Vantaan liittovaltuuston kokouksessa hän korosti, että talouden hallintaan kiinnitetään jatkossa aiempaa tarkempaa huomiota.

– Luotamme ja uskomme siihen ja teemme työmme paremmin. Lähdetään siitä, että kulukuuri ei tule näkymään urheilijoiden arjessa.

Lue myös:

Hiihtoliiton johtoon tyrkyllä ollut Pekka Vähäsöyrinki kokee menneisyytensä vaikuttaneen äänestykseen: latasi kovaa tekstiä liiton suuntaan – "Eivät vieläkään pysty unohtamaan"

Pekka Vähäsöyrinkiä ei valittu Hiihtoliiton johtokuntaan

Suomen hiihtäjät huolissaan olympiatalvesta - Hiihtoliiton säästökuuri tarkoittaa kovaa pudotuspeliä

Hiihtomaajoukkue yhä iso - "Leikkaukset eivät vaikuta toimintaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat