Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Leclerc täysin ylivoimaiseen tyyliin jo neljännen kerran peräkkäin paalulle – Bottas aika-ajojen viides, harmitteli C Morelle: "Sama ongelma koko ajan"

Ferrari-kuljettaja Charles Leclerc starttaa sunnuntaiseen Sotšin-kilpailuun paalupaikalta.

Formula 1
Charles Leclerc, Sotshi 2019 aika-ajo
Charles Leclercille ei löytynyt lauantaina vastusta.Batchelor/XPB Images/AOP

21-vuotias Charles Leclerc jatkoi tykitystään Formula 1:ssä. Leclerc nappasi neljännen peräkkäisen paalupaikkansa Venäjällä Sotšin radalta.

Edellisen kerran Ferrari-kuljettaja on ajanut neljä peräkkäistä paalua vuonna 2000. Tuolloin asialla oli Michael Schumacher.

Leclerc kukisti toiseksi ajaneen Lewis Hamiltonin peräti neljällä kymmenyksellä. Hamilton puolestaan puristi vain kahdella sadasosalla ohi Sebastian Vettelin, joka lähtee kilpailuun kolmannesta ruudusta.

Valtteri Bottas ajoi viidenneksi, mutta hän pääsee starttaamaan neljännestä ruudusta, sillä neljänneksi nopein Max Verstappen saa viiden lähtöruudun rangaistuksen polttomoottorin vaihdosta.

Ajallisesti Bottas jäi todella paljon kärjestä. Hän hävisi Leclercille peräti sekunnin.

– Vikalla vedolla oli sama ongelma kuin koko ajan, mutkassa 13 lähti koko ajan perä alta. Koetin kiertää sen ongelman, mutta mikään ei auttanut. Niin kävi kaikilla kierroksilla. Se meni oikastaan huonompaan suuntaan aika-ajoissa, Bottas harmitteli C Moren TV-haastattelussa.

Kimi Räikkönen putosi epäonnisesti toisesta sessiosta. Suomalainen oli ensimmäinen kuljettaja, joka karsiutui ensimmäisessä sessiossa jatkosta. Hänen taakseen jäi vain Williams-kuljettajat, joiden vauhti on ollut koko kauden kadoksissa, Alexander Albon, joka rysäytti aika-ajoissa seinään ja Daniil Kvjat, joka ei lähtenyt aika-ajoon lainkaan.

Räikkönen oli pitkään 15:ntenä, mutta hänen viimeinen nopea kierroksensa epäonnistui. Tallikaveri Antonio Giovinazzi kiilasi viimeisellä kierroksella suomalaisen ohi toiseen sessioon.

Kvjatin auton moottori vaihdettiin ennen Sotšin kilpailua, minkä vuoksi hän olisi joka tapauksessa lähtenyt sunnuntaiseen kilpailuun joukon hänniltä.

Muokattu 28.9.2019 kello 16.41: Lisätty Bottaksen kommentti.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Räikkönen karsiutui ajovirheen takia aika-ajojen jatkosta, kirosi tiimiradiossa piippausten arvoisesti

Leclerc pitelemätön Sotshin radalla – näin aika-ajot Venäjällä etenivät

Verstappen nopein Sotshin toisissa F1-harjoituksissa – Mercedekset taas kesyjä, Bottas toivoo aika-ajoon sadetta

Ferrarit tykittivät kärkeen kolmansissa harjoituksissa – Mercedekset tuntumassa

Kuumeneeko sisäinen kamppailu Ferrarilla? Tallipomo paljasti, että Vettelille aiottiin esittää kinkkinen kysymys Singaporen GP:n aikana

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat