Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Valtava pettymys seiväshypyn ME-miehelle – pudisteli epäuskoisena päätään, kun rutiinisuoritus jäi uupumaan

33-vuotias Renaud Lavillenie epäonnistui kolmannessa yrityksessään korkeudesta 570 ja karsiutui loppukilpailusta.

Yleisurheilun MM 2019
Renaud Lavillenie karsiutui seiväsfinaalista
Renaud Lavillenie karsiutui seiväsfinaalista

Miesten seiväshypyn karsinta Dohan MM-kisoissa tuotti yllättäviä vaikeuksia lajin maailmanennätysmies Renaud Lavillenielle. Yksi kaikkien aikojen parhaista seiväshyppääjistä jäi kauas totutusta tasostaan, kun pöytäkirjaan painettiin tulos 560.

Ranskalainen ylitti aloituskorkeutensa 560 ensimmäisellään. Hän epäonnistui kahdessa ensimmäisessä yrityksessään korkeudesta 570, jonka 14 muuta kilpailijaa oli jo ylittänyt. Konkarihyppääjän kasvoilla vallitsi epäusko, kun rutiinisuoritusta ei kuulunut. Kolmannella yrityksellä Lavillenie nousi hyvin riman päälle, mutta hänen jalkansa aiheuttivat pudotuksen.

MM-unelmien mureneminen karsinnassa oli silminnähden raskasta 33-vuotiaalle, jonka nimissä on maailmanennätys 616. Useiden arvokisamitalien ja ennätysten joukosta häneltä puuttuu vain MM-kulta.

Dohan MM-taistoon Lavillenie ei lähtenyt mitalisuosikkina, sillä nuoremmista kilpakumppaneista Sam Kendricks, Piotr Lisek ja Armand Duplantis ovat esittäneet hurjaa tuloskuntoa ylittämällä kesällä kuusi metriä. Tämän kauden maailmantilastossa Lavillenie on seitsemäntenä tuloksella 585.

Videon Lavillenien viimeisestä yrityksestä voi katsoa jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Kyseessä on ensimmäinen seiväshypyn MM-loppukilpailu 12 vuoteen ilman Renaud Lavillenietä. Renaud'n karsiutumisesta huolimatta Lavillenien perhe on edustettuna miesten seiväsfinaalissa. Nuorempi veli Valentin Lavillenie ylitti korkeuden 570 ja nappasi paikan tiistain loppukilpailussa.

Kuluvan vuosikymmenen yksi parhaista yleisurheilijoista on voittanut urallaan lähes kaiken mahdollisen: olympiakultaa Lontoosta 2012, kolme Euroopan mestaruutta (2010, 2012, 2014) ja kolme maailmanmestaruutta hallissa. Lavilleniella on peräti neljä ulkoratojen MM-pronssia ja yksi hopea. Seuraava mahdollisuus tavoitella kultaa on kahden vuoden päästä, jolloin mies on jo 35-vuotias. Uran jatkosta ei hän ole vielä kertonut.

Timanttiliigassa Lavillenie on kaikkien aikojen menestynein urheilija. Hänellä on tilillään peräti 37 osakilpailuvoittoa vuosina 2010–2018.

Lue myös:

Coleman hirmuajalla maailman nopeimmaksi, Jamaikan pituusihme uskomattomalla ennätysparannuksella MM-kultaan – Yle Urheilu seurasi lauantain tapahtumia

Maailmanennätysmies Kevin Mayer pitää Dohan kisoja katastrofina – "Urheilijoiden tarpeita ei ole priorisoitu"

Alisa Vainio taisteli tajunnan rajamailla, tuupertui vessaan – "Ihan hirveätä"

Mitä naisten "epäinhimillisellä" MM-maratonilla oikeasti tapahtui? Merkittävät vaikutukset 50 kilometrin kävelyyn

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat