Osat vaihtuivat Lontoon kisoista – näin Coleman tykitti MM-kultaan huippuajalla

Christian Coleman oli suurin ennakkosuosikki miesten 100 metrille Dohan MM-kisoissa. Yhdysvaltalainen otti omansa huippuajalla.

Yleisurheilun MM 2019
Christian Coleman
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Christian Coleman on ollut omaa luokkaansa tällä kaudella ja oli myös Dohan MM-kisojen alkuerissäkin vakuuttava. Lauantaisessa finaalissa Coleman ei jättänyt kenellekään epäselväksi, kun on maailman nopein mies tällä hetkellä. Hänen keskittymistään ei häirinnyt edes viime viikkojen aikaiset dopingepäilyt.

Coleman irtosi joukosta ensimmäisten parinkymmenen metrin jälkeen ja tykitti muilta karkuun. Hän ylitti maaliviivan ajassa 9,76, mikä on hänen oma ennätyksensä, tämän kauden uusi kärkiaika ja kaikkien aikojen tilastossa kuudenneksi nopein.

Colemanin maanmies Justin Gatlin, joka oli päässyt finaaliin vasta aikavertailun jälkeen, kiristi toiseksi ajallaan 9,89. Näin kaksikon osat vaihtuivat Lontoon MM-kisoista, joissa Gatlin juhli mestarina ja Coleman oli toinen.

Himmeimmän mitalin otti Kanadan Andre De Grasse, joka kellotti uuden ennätysaikansa 9,90. Viisi ensimmäistä miestä alitti 10 sekunnin rajan.

– Colemanin lähtö on aivan hurja. Hän on aivan huikeassa kunnossa ensimmäiset 60 metriä ja pysyi myös hyvin kasassa loppuun saakka. Gatlin juoksi hyvän finaalin ja kauden parasta vauhtia, De Grassen loppu oli aivan huikea, Yle Urheilun asiantuntija Jarkko Finni hehkutti.

Lue myös:

Dopingepäilyistä vapautunut Christian Coleman vaatii anteeksipyyntöä – "Maineeni tahraamiselle ei voi laittaa hintalappua"

Wada ei valita päätöksestä vapauttaa Christian Coleman dopingepäilyistä

Huippuaituri Nooralotta Neziri ihmettelee Colemanin laiminlyöntejä olinpaikkatiedoissa: "Jos se on joskus unohtunut, luulisi, että sen muistaa aika tarkkaan seuraavalla kerralla"

Asiantuntija selittää, miksi dopingtestejä laiminlyönyt Coleman saa juosta MM-kisoissa – Wadan sääntötulkinta koitui sprintterin pelastukseksi

Coleman vapautui dopingepäilyistä – saa juosta MM-Dohassa

Pikajuoksija Christian Coleman selvittää väliin jääneitä dopingtestejä välimieslautakunnalle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat