Suora

  • Urheiluruutu

Mercedeksen F1-tallissa kuohuu: neljälle työntekijälle potkut rasistisesta syrjinnästä

The Guardian -lehden mukaan syrjinnän kohteena on ollut tallissa työskennellyt muslimi.

urheilu
Mercedes F1
Formula 1 -sarjassa ajetaan viikonloppuna Venäjän Sotshissa.AOP

Neljä Mercedeksen F1-tallin jäsentä on saanut potkut syrjintään liittyvän sisäisen tutkinnan seurauksena. Talli on vahvistanut tiedon lähettämässään tiedotteessa.

Talli ei ole kertonut sisäisestä tutkinnastaan tarkempia tietoja, mutta BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan kyse on joko rasistisesta tai uskonnollisesta syrjinnästä. The Guardian (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että syrjinnän kohteena on ollut tallissa työskennellyt muslimi. Työntekijät on vapautettu tehtävistään elokuun alussa.

– Tuomitsemme tällaisen käytöksen voimakkaasti ja toimimme heti. Arvostamme työntekijöidemme moninaisuutta, joka on tallissamme vahvuus, Mercedeksen tiedotteessa kerrottiin.

Potkut saaneet henkilöt työskentelivät tallin päämajassa Englannin Northamptonshiressä.

Mercedes-tallissa ajava moninkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton puhui keväällä avoimesti rasismista sen jälkeen, kun Englannin jalkapallomaajoukkueen pelaajat olivat joutuneet rasistisen huutelun kohteeksi vierasottelussa Montenegrossa.

– On hullua ajatella, että rasismi on tämän päivän maailmassa yhä näkyvä asia. Se on oikea ongelma joka puolella maailmaa eikä vaikuta siltä, että asia on muuttumassa seuraavien vuosien aikana, Hamilton sanoi The Guardianin mukaan.

F1-sarjassa ajetaan tänään Venäjän GP Sotshin radalla Suomen aikaa kello 14. Hamilton johtaa MM-sarjaa 65 pisteen erolla tallikaveriinsa Valtteri Bottakseen.

Lue myös:

Leclerc täysin ylivoimaiseen tyyliin jo neljännen kerran peräkkäin paalulle – Bottas aika-ajojen viides, harmitteli C Morelle: "Sama ongelma koko ajan"

Räikkönen karsiutui ajovirheen takia aika-ajojen jatkosta, kirosi tiimiradiossa piippausten arvoisesti

Lähteet: BBC, The Guardian

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat