1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Maailmanmestarimaalivahti Lankinen joutui Bostonin pesukoneeseen

Coloradoon siirtynyt Joonas Donskoi pääsi maalin makuun

Kevin Lankinen torjumassa Chicagon harjoitusleirillä. Kuva: Gregory Shamus / Getty Images

Tuukka Rask oli voittovireessä Bostonin maalilla, kun suomalainen venyi kiekon tielle 19 kertaa jääkiekon NHL:n harjoitusottelussa. Boston nuiji Chicagon peräti 8-2, kun Jake DeBrusk (3+1) ja David Pastrnak (3+1) pyörittivät hyökkäyspeliä.

Keväällä Suomen maailmanmestariksi torjunut Kevin Lankinen torjui Chicagon maalilla puolet ottelusta ja keräsi kiekon selkänsä takaa viisi kertaa. Hänelle kertyi Bostonin hurjassa myllytyksessä 13 torjuntaa. Chicagon suomalaisista puolustaja Joni Tuulola nappasi syöttöpisteen joukkueensa 1-5-kavennukseen ja Mikael Hakkarainen 2-8-kavennukseen.

Kesällä San Josesta Coloradoon siirtynyt Joonas Donskoi viimeisteli joukkueelleen 3-1-johtomaalin Dallasia vastaan, mutta Dallas väänsi tasoihin ja 4-3-voittoon voittolaukauskilpailussa. Miro Heiskanen pohjusti 3-3-tasoituksen.

Crosby loukkaantui

Buffalon Henri Jokiharju saalisti syöttöpisteen, kun Buffalo voitti Pittsburghin voittolaukauskilpailun päätteeksi 3-2. Pittsburghin kapteeni Sidney Crosby joutui jättämään ottelun kesken ensimmäisellä erätauolla loukkaantumisen vuoksi. Crosbyn tai toisen loukkaantuneen pelaajan Bryan Rustin vammojen vakavuudesta ei ole tietoa.

- Molemmat saivat osuman laukauksesta. Molempien tilanne arvioidaan nyt, ja saamme lopullisia vastauksia huomenna aamulla, Pittsburghin päävalmentaja Mike Sullivan sanoi NHL:n verkkosivuilla ottelun jälkeen.

Edmontonin suomalaismaalivahti Mikko Koskinen antautui kolme kertaa, kun Calgary oli etevämpi 3-2. Koskiselle kertyi 19 torjuntaa.

NHL:n runkosarja käynnistyy torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Lue myös:

Neuvottelut viimeinkin maalissa! Mikko Rantaselle muhkea, yli 50 miljoonan dollarin jatkosopimus Avalancheen