Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • DreamHack Masters Spring 2020

Coloradon päävalmentaja luottaa Mikko Rantasen olevan kunnossa – "Hän on iso osa joukkuettamme"

Ketjukaveri Gabriel Landeskog odottaa innolla Rantasen paluuta.

NHL
Mikko Rantanen
Getty Images

Jääkiekkohyökkääjä Mikko Rantanen ei pitkittyneiden sopimusneuvotteluidensa takia ehtinyt mukaan NHL-joukkue Colorado Avalanchen harjoitusleirille eikä harjoitusotteluihin, mutta päävalmentaja Jared Bednar ei epäile, etteikö Rantanen olisi hyvässä kunnossa.

– Tiedän, että hän on luistellut ja tehnyt kovasti hommia. Hän on aina tullut harjoitusleirille todella hyvässä iskussa, ja olen varma, ettei asia ole toisin tänä vuonna. Pelaajamme ovat innoissaan, että hänet saadaan takaisin, hän on iso osa joukkuettamme, Bednar paalutti NHL:n verkkosivuilla.

Rantanen harjoitteli syyskuussa Patrik Laineen kanssa sveitsiläisseura Bernissä, joten tuntuma jäähän ja koviin joukkueharjoituksiin on säilynyt. Kuuden vuoden jatkosopimuksen tehnyt Rantanen on nyt valmis liittymään Coloradon kokoonpanoon. Kanadalaisen TSN-kanavan mukaan jatkosopimuksen arvo on 55,5 miljoonaa dollaria.

Rantanen johti viime syksynä NHL:n pistepörssiä ja nakutti runkosarjassa lopulta tehot 31+56=87, joilla hän oli sarjan toiseksi tehokkain suomalainen Floridan Aleksander Barkovin jälkeen. Lokakuun lopussa 23 vuotta täyttävä laitahyökkääjä pelasi viime kaudella pääosin samassa ketjussa kanadalaisen Nathan MacKinnonin ja ruotsalaisen Gabriel Landeskogin kanssa.

- Olemme todella innoissamme. Tietysti toivoimme, että sopimus olisi syntynyt pikkuisen aiemmin. Toivottavasti saamme hänet mukaan kauden ensimmäiseen otteluun, Landeskog kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Valioluokan nuori laitahyökkääjä

TPS:n juniorimyllystä ponnistanut Rantanen debytoi NHL:ssä kaudella 2015-16, mutta pelipaikka vakiintui syksyllä 2016. Kolmen täyden kauden aikana hän on summannut tehot 80+129=209, joilla hän häviää 17 pistettä kausien 2016-19 tehokkaimmalle suomalaiselle Barkoville.

– Pitkän sopimuksen tekeminen oli tavoitteemme. Mikko on vakiinnuttanut itsensä yhdeksi NHL:n valioluokan nuorista laitahyökkääjistä ja on iso palanen ydinryhmäämme, Coloradon GM Joe Sakic kertoi seuran verkkosivuilla.

Colorado aloittaa kauden perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun se kohtaa Calgary Flamesin.

Lue myös:

Neuvottelut viimeinkin maalissa! Mikko Rantaselle muhkea, yli 50 miljoonan dollarin jatkosopimus Avalancheen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat