Katso karmaiseva tilanne seiväsfinaalissa! Ruotsalaishyppääjän seiväs katkesi erikoisesti – ylitti sen jälkeen maansa ennätyskorkeuden!

Ruostin Angelica Bengtsson koki kauhunhetkiä seiväshypyn finaalissa.

Angelica Bengtsson
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Angelica Bengtsson osoitti rautaiset kilpailuhermonsa seiväshypyn finaalissa. Hän hyppäsi kolmatta yritystään korkeudesta 480, kun hänen seipäänsä katkesi.

Bengtsson putosi vaarallisen näköisesti seiväskuoppaan, mutta ei onnekseen lyönyt päätään tai loukannut itseään.

– On todella erikoinen seipään katkeaminen. se katkeaa noin puoli metriä alapäästä. Yleensä seiväs ei tuolta katkea, Yle Urheilun asiantuntija Jarkko Finni sanoi.

Bengtsson sai uuden yrityksen tästä korkeudesta, eikä häntä seipään katkeaminen jäänyt vaivaamaan. Bengtsson hyppäsi korkeuden 480 yli. Tämä on hänen oma ennätyksensä sekä Ruotsin ennätys. Myös aiempi ennätys 476 oli Bengtssonin nimissä.

Tapahtumaa oli todistamassa myös Bengtssonin joukkuekaveri, miesten seiväsfinaalissa hyppäävä Armand Duplantis. Bengtssonin ennätyshyppy teki vaikutuksen myös 19-vuotiaan superlupaukseen.

– Tuo oli sairainta, mitä olen ikinä nähnyt. Minulla ei ole sanoja tuon kuvaamiseen, Duplantis kehui SVT:n haastattelussa.

– Tuo oli kaikkein vaikuttavinta, mitä olen eläissäni nähnyt. Se henkinen vahvuus, minä en olisi koskaan pystynyt tuohon.

Päivitys kello 22.18: Lisätty Duplantisin kommentit.

Päivitys 30.9. klo 13.00: Bengtsson ylitti 480 omalla seipäällään eikä lainaseipäällä, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Lue myös: