Kolmiloikkahirmu-Taylor on voittanut kaiken mahdollisen, mutta 24 vuotta vanha ME on hänelle pakkomielle: "Olen numero kaksi, ja se saa minut hulluksi"

Christian Taylor kiusasi valmentajaansa Dohan MM-kisojen kolmiloikan finaalissa. Hän astui kaksi ensimmäistä hyppyään yli, koska haki jättihyppyä.

Yleisurheilun MM 2019
Christian Taylor
Christian Taylor haluaa olla maailman paras myös muutenkin kuin arvokisoissa.Getty Images

Yleisurheilun MM-kisojen suorat lähetykset, aikataulut, kisauutiset ja videot löydät Yle Urheilun Kisaoppaasta.

Christian Taylor piti yleisöä varpaillaan sunnuntai-illan kolmiloikan finaalissa. Hallitseva maailmanmestari oli astunut kaksi ensimmäistä hyppyään yli, joten kolmannella hänen oli onnistuttava.

Taylor osoitti hallitsevansa tiukat paikat ja ponkaisi mainioon tulokseen 17,42. Tämä takasi hänelle paikan kolmelle viimeiselle kierrokselle.

– Tykkään tehdä show'ta. Nyt voin tietenkin sanoa, että tein sen “tahallani”, Taylor nauroi Yle Urheilun haastattelussa.

– Mutta valmentajani (Rana Reider) ei ajatellut samalla tavalla. Hän sai pienen sydänkohtauksen ja pyysi, että saisin edes yhden hypyn mitattavaksi. Sen jälkeen saisin tehdä mitä tahansa.

Hieman vakavoiduttuaan Taylor kertoi todellisen syyn sille, miksi hän otti riskin kahdella ensimmäisellä kierroksella eikä hakenut turvallista tulosta.

– Olin silläkin hetkellä todella keskittynyt saavuttamaan maailmanennätyksen. Yritän sitä jokaisissa MM-kisoissa. Ja vaikka minulla olisi kolme yliastuttua, niin ainakin voin sanoa, että yritin sitä, Taylor sanoi.

Christian Taylor
Christian Taylor on päässyt kertaalleen jo lähelle Jonathan Edwardsin ME-lukemia.Getty Images

Hän myönsi maailmanennätyksen olevan hänelle jollain tavalla pakkomielle, sillä hän on metsästänyt Jonathan Edwarsin jo vuonna 1995 tekemään ME-lukemaa 18,29 jo usean vuoden ajan.

Neljä vuotta sitten Pekingin MM-kisoissa Taylor pääsi jo lähelle, sillä hän loikki tuolloin ennätyksensä 18,21.

– Uneksin maailmanennätyksestä ja sen takia olen täällä. Olen todella innoissani, että olen taas maailmanmestari, mutta haluan olla kaikkien aikojen paras, Taylor sanoi.

– Maailmanmestari tai olympiavoittaja, silloin on maailman paras sen päivän. Mutta olen nyt tilastoissa numero kaksi ja se saa minut hulluksi. Olen kuitenkin tyytyväinen, että Jonathan on tehnyt sen ennätyksen, niin minulla on jotain tavoiteltavaa.

Edwardsin maailmanennätyksen lisäksi Taylor saa hyvää kiriapua myös maanmieheltään Will Clayelta, joka on kerta toisensa jälkeen joutunut tyytymään hopeisiin mitaleihin. Kaksikko on työntänyt toisiaan eteenpäin niin arvokisoissa kuin muissakin kisoissa.

– Olemme onnellisia, että meillä on toisemme. Se voi tosin olla ärsyttävää, koska tiedän, että hän on aina siellä, mutta silloin minun pitää olla taas parhaimmillani. Meillä on todellakin viha-rakkaus-suhde, hän naurahti.

Lue myös:

Taylor hallitsi hermonsa mestarin ottein: sai tuloksen vasta kolmannellaan – huima loikkakisa päättyi neljänteen MM-kultaan

Näin Fraser-Pryce palasi maailmanmestariksi ylivoimaisella juoksulla

Sidorova kaikkien aikojen seiväsfinaalin ykkönen – kultaan vaadittiin kauden kärkitulos

Katso karmaiseva tilanne seiväsfinaalissa! Ruotsalaishyppääjän seiväs katkesi erikoisesti – ylitti sen jälkeen maansa ennätyskorkeuden!

Video: Miksi tästä tilanteesta ei tullut hylkäystä yleisurheilun MM-kisoissa? "Päivänselvä tapaus"

Tuore maailmanmestari Coleman vetäytyi 200 metriltä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat