Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian Cup, puolivälieräottelu Napoli - Lazio
  • Urheiluruutu

ENCE hakee viimein menestystä uudella kokoonpanolla – Yle näyttää DreamHack Masters Malmön pudotuspelit Areenassa

DreamHack Masters Malmön puolivälierät, välierät ja loppuottelu näkyvät Yle Areenassa 4.–6. lokakuuta.

videopeliteollisuus
ENCE
Suomalainen ENCE tavoittelee Malmössä menestystä uudistuneella kokoonpanolla.DreamHack / Adela Sznajder

E-urheilumaailman katseet kääntyvät tällä viikolla Ruotsin Malmöön.

DreamHack Masters -kiertueen turnaus kerää Malmö Arenalle maailman parhaita Counter-Strike: Global Offensive -joukkueita taistelemaan siivusta 250 000 dollarin palkintopotista. Mukana turnauksessa on myös HLTV:n maailmanlistan kuutospaikkaa hallussaan pitävä suomalainen ENCE.

ENCElle turnaus on kolmas uudistuneella kokoonpanolla. Joukkue penkitti pelinsisäisen johtajan roolia pelanneen Aleksi "aleksib" Virolaisen kuukausi sitten, mutta suomalaisten peli ei ole vielä loksahtanut kohdilleen vahvistukseksi hankitun Miikka "sunNy" Kempin kanssa.

Kahdesta edellisturnauksesta käteen on jäänyt Moskovan BLAST-turnauksen viitossija ja lohkovaiheeseen jääminen ESL One New Yorkissa. Nyt joukkue metsästää menestystä Malmöstä.

ENCE aloittaa lohkovaiheen ottelunsa tiistaina ruotsalaista fnaticia vastaan. Myös fnatic on turnauksessa liikkeellä uudella kokoonpanolla, sillä vuosina 2013–15 kolme major-turnausta voittanut ruotsalaisjoukkue ilmoitti pari viikkoa sitten Robin "flusha" Rönnquistin paluusta joukkueeseen.

Turnausväsymys voi aiheuttaa yllätyksiä

Monien Malmössä pelaavien joukkueiden osalta pahin turnauksessa eteen tuleva vastustaja saattaa olla jet lag.

Esimerkiksi tanskalainen Astralis pelasi vielä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa ESL One New York -turnauksen finaalissa neljän kartan verran Counter-Strikea amerikkalaista Evil Geniusesia vastaan.

Kun tanskalaiset aloittavat ottelunsa turnauksen lohkovaiheessa tiistaina iltapäivällä, on joukkueella takanaan seitsemän tunnin mittainen mannertenvälinen lento alle vuorokauden palautumisajalla. NRG-organisaation alaisuudesta Evil Geniusesin riveihin siirtyneille amerikkalaisille palautumisaikaa on suotu muutama tunti enemmän, sillä EG aloittaa ottelunsa tiistaina alkuillasta.

Samantyyppisistä ongelmista kärsivät myös ENCE ja ranskalainen G2, jotka olivat mukana New Yorkissa. Vaikka joukkueiden pelaajat ovatkin huippuammattilaisia, voi kuuden tunnin aikaero aiheuttaa yllätyksiä jo ensimmäisenä turnauspäivänä.

DreamHack Masters Malmön ratkaisupelejä voi seurata suorana lähetyksenä perjantaista sunnuntaihin Yle Areenasta. #ylecsgo

DreamHack Masters Malmö 2019

Perjantai 4.10. | puolivälierät, Yle Areena

17:00 puolivälierä 1
n. 20:50 puolivälierä 2

Lauantai 5.10. | välierät, Yle Areena

16:00 välierä 1
n. 19:50 välierä 2

Sunnuntai 6.10. | loppuottelu, Yle Areena

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat