200 metrin mestari vaihtuu – Dafne Schippers ei pystynyt juoksemaan alkuerässä aiemmin MM-kisoissa tulleen vamman takia: "Kipua oli liikaa"

Hollantilainen pikajuoksija Dafne Schippers jätti sunnuntaina välliin 100 metrin finaalin. Maanantaina hän ei pystynyt osallistumaan 200 metrin alkueriin.

Yleisurheilun MM 2019
Dafne Schippers, Doha 2019
Dafne Schippersin 200 metrin ennätys on 21,63.Jean-Christophe Bott/AOP

Hallitseva 200 metrin maailmanmestari Dafne Schippers ei puolusta mestaruuttaan Dohan MM-kisoissa.

Schippers jätti maanantaina väliin 100 metrin finaalin saman matkan välierässä tulleen vamman takia. Hollantilainen yritti viimeiseen asti osallistua 200 metrin alkuerään maanantaina, mutta ei lopulta tullut viivalle ollenkaan.

Hollantilainen kertoi poisjäännistään Twitter-tilillään.

– Yritimme kaikkemme lääkintätiimin kanssa, mutta kipua oli liikaa. Nämä MM-kisat olivat todella iso pettymys minulle. Tämä täytyy nyt vain hyväksyä, toipua ja valmistautua uusiin tavoitteisiin, Schippers kirjoitti.

Hollantilaisen NOS-verkkosivuston videolta näkyy (siirryt toiseen palveluun), kuinka Schippers juoksee lämmittelykentällä, palaa sitten tiiminsä luo ja puhkeaa kyyneliin.

Sääntöjen mukaan Schippers joutui hankkimaan kisoissa paikkalla olevalta kansainväliseltä lääketieteelliseltä delegaatiolta lääkärinlausunnon sunnuntaisesta vammastaan, jotta hän olisi saanut osallistua 200 metrin kisaan.

Jos urheilija jättää yhden lajin kisan väliin, hän ei saa jatkaa MM-kisojen muissa tapahtumissa ilman lääkärintodistusta.

Schippers oli lämmittelemässä ennen 200 metrin alkueriä, mikä viittaa siihen, että hän olisi saanut luvan jatkaa kisoja.

27-vuotias Schippers on voittanut 200 metrin maailmanmestaruuden vuosina 2015 ja 2017. 100 metriltä hän voitti MM-hopeaa vuonna 2015 ja MM-pronssia vuonna 2017.

Schippersin kanssa samassa 200 metrin alkuerässä piti kisata 100 metrin pronssimitalistin Marie-Josée Ta Loun. Edellisissä MM-kisoissa Ta Lou saavutti hopeaa 200 metrillä. Myös hän jätti alkuerän kuitenkin välistä.

Norsunluurannikon valmentaja kertoi Yle Urheilulle, että Ta Loun polvi on ollut kipeä. Siihen tuli vamma jo Afrikan mestaruuskisoissa. Ta Loun polvessa oli tuntemuksia myös 100 metrillä, mutta vamman ei pitäisi olla vakava. Pikajuoksija ei halunnut riskeerata tulevaa olympiavuotta, minkä vuoksi Ta Lou päätti jättää maanantain juoksun väliin.

Muokattu 30.9.2019 kello 17.41: Lisätty tieto Ta Loun vammasta.

Muokattu 30.9.2019 kello 17.47: Lisätty Schippersin twiitti.

Lue myös:

Näin Fraser-Pryce palasi maailmanmestariksi ylivoimaisella juoksulla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat