1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Yleisurheilun MM 2019

Kuningas-Warholm tykitti jälleen MM-kultaa – "Pelkäsin, että kuolisin radalle"

Norjalainen Karsten Warholm oli lyömättömässä vireessä yleisurheilun MM-kisojen 400 metrin aidoissa. Katso MM-finaali kuvaa klikkaamalla!

Karsten Warholm jälleen 400 metrin aitojen kuningas
Karsten Warholm jälleen 400 metrin aitojen kuningas

Yleisurheilun MM-kisojen maanantai-illan finaalit huipentuivat norjalaisjuhliin. Karsten Warholm tykitti 400 metrin aidoissa toiseen peräkkäiseen MM-kultaansa ajalla 47,42. Norjalainen juhli kultaa jo kaksi vuotta sitten Lontoossa ja otti vuosi sitten Euroopan mestaruuden Berliinissä.

USA:n Rai Benjamin juoksi hopealle (aika 47,66) ja qatarilainen Abderrahman Samba MM-pronssille (48,03). Warholmin odotettiin hätyyttelevän jopa USA:n Kevin Youngin ME-aikaa 46,78, mutta aivan sellaiseen hirmujuoksuun norjalainen ei kyennyt.

– Todella rankka kilpailu. Tunsin, että sydämeni pysähtyisi ja kuolisin radalle, mutta kaikki oli sen arvoista, Warholm riemuitsi.

– On aina yhtä hienoa voittaa. Kaikki, jotka lähtevät loppukilpailuun, haluavat ottaa sen kultamitalin. On mahtavaa olla mestari, se on järjetöntä, Warholm kuvaili tunnelmiaan.

Warholmia ei haitannut, että Dohassa katsomot ammottivat maanantainakin tyhjillään.

– Olihan täällä hiukan erilaista kuin kaksi vuotta sitten Lontoossa, jossa paikalla oli 60 000 katsojaa. Mutta sillä ei ole nyt niin suurta väliä, kun voitin maailmanmestaruuden, Warholm kuittasi Dohan Khalifa-stadionin tyhjät katsomot.

Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja oli vaikuttunut Warholmin vakuuttavasta esityksestä.

– Warholm on vielä nuori mies, mutta silti jo ylivoimaisesti maailman paras lajissaan. On kyllä kovan luokan urheilija, Raja hehkutti 23-vuotiasta norjalaista supertähteä.

Lue lisää:

Daniel Ståhl nappasi viimein kultaa – 145-kiloinen kiekkojätti juhli villisti aitojen yli hyppien: "Olen aika ketterä!"

Ståhlin valmentaja poistui katsomosta viimeisellä kierroksella ja pidätteli itkua voiton ratkettua – mestari ylisti Hafsteinssonia: "Aivan ihana islantilainen mies!"

Korkeushypyn MM-hopealle ponkaisi todellinen yllätysnimi – jätti kisan kesken parannettuaan nuorten maailmanennätystä kolmella sentillä

19-vuotias Jakob Ingebrigtsen kävi jo kärjessä, mutta hyytyi viidenneksi ja kaatui yli maaliviivan – kommentoi NRK:lle: "Annoin ihan kaikkeni"

200 metrin mestari vaihtuu – Dafne Schippers ei pystynyt juoksemaan alkuerässä aiemmin MM-kisoissa tulleen vamman takia: "Kipua oli liikaa"