Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Elävä arkisto esittää

Huuhkajilla edessä jopa historiallisen tärkeät ottelut – päävalmentajalla on hyvä fiilis joukkueesta: "Mitään ei ole vielä saavutettu"

Suomi kohtaa 12. lokakuuta Bosnia-Hertsegovinan ja 15. lokakuuta Armenian.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Markku Kanerva
Markku Kanerva on johdattanut Huuhkajat lähelle EM-kisapaikkaa.Markku Ulander / Lehtikuva

Suomen jalkapallossa eletään harvinaisia aikoja. Miesten maajoukkue on erittäin hyvissä asemissa matkalla kohti arvoturnausta. Huuhkajat on EM-karsintalohkossaan kuuden kierroksen jälkeen toisena 12 pisteellä. Armenialla pisteitä on yhdeksän ja Bosnia-Hertsegovinalla seitsemän. Italia johtaa lohkoa ylivoimaisesti puhtaalla pelillä eli 18 pisteellä, mutta kaksi parasta menee ensi kesän EM-kisoihin.

Suomi kohtaa seuraavaksi tärkeimmät vastustajansa, 12. lokakuuta vieraskentällä Bosnia-Hertsegovinan ja 15. lokakuuta Turussa Armenian. Huuhkajien joukkue julkistettiin tänään.

Päävalmentaja Markku Kanerva on hyvinkin valmiina otteluihin.

– Olen odottanut kovasti näitä pelejä. Italia-ottelusta jäi sen verran hampaankoloon, että olisin ollut valmis jo seuraavalla viikolla pelaamaan näitä, Kanerva sanoi joukkueen julkistamistilaisuudessa.

– Meillä on mukavat lähtökohdat näihin kahteen peliin, mutta mitään ei ole vielä saavutettu. Haastavat pelit on edessä, mutta joukkueen suhteen on hyvä fiilis. Terveystilanne on hyvä ja edellisistä peleistä saimme paljon positiivisiakin asioita.

Edessä olevia pelejä voi pitää historiallisen tärkeinä. Miten joukkue pidetään tarpeeksi rentona ja vältetään ylimääräinen jännitys?

– Se on johtamiskysymys. Suunnittelen ohjelman niin, että siellä on sellaisia hetkiä, jolloin pelaajilla on mahdollisuus irrottaa ajatukset jalkapallosta. Pelaajat menevät muun muassa keskenään illalliselle ja on muutakin oheistoimintaa, joissa on hyvä tilaisuus rakentaa ryhmädynamiikkaa.

Tärkein asia joukkueen kokoontuessa on kuitenkin käydä taktiset asiat läpi palavereissa ja kentällä. Niin paljon ei voi rentoutua, että niistä tingittäisiin.

Kanerva valitsi pitkästä loukkaantumisesta toipuneen Joel Pohjanpalon joukkueeseen. Pohjanpalo oli viikonloppuna Bayer Leverkusenin vaihtopenkillä, mutta kokonaista ottelua hän ei ole pelannut yli puoleentoista vuoteen.

– Jollelle on suunniteltu tietyllä tavalla jokeripelaajan rooli. Ymmärrämme sen, että hän ei ole pelannut 90 minuuttia pitkään aikaan. Nyt hän on terve ja hyvässä vireessä sen perusteella, mitä olen jutellut hänen kanssaan ja saanut viestiä valmennukselta.

Lue myös:

Pohjanpalo palaa maajoukkueeseen – Huuhkajat lokakuun tärkeisiin EM-karsintaotteluihin nimetty

Teemu Pukin osuma ei riittänyt, kun Italia mursi Ratinan taian – Italian pilkulta syntynyt voitto-osuma aiheutti närää suomalaisleirissä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat