Suora

  • Urheiluruutu

Raitanen jäi kauaksi finaalipaikasta – viimeinen tonni liikaa

Topi Raitasen paukut eivät riittäneet finaalipaikkaan miesten 3 000 metrin esteissä Dohan MM-kilpailuissa.

Yleisurheilun MM 2019
Topi Raitanen
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Topi Raitanen oli 3 000 metrin estejuoksun alkuerissä tiukan paikan edessä. Raitanen juoksi kolmannessa eli viimeisessä erässä ja etenkin ensimmäisessä erässä pidettiin varsin kovaa vauhtia.

Raitanen olisi ennätysajallaan 8.21,47 ollut tuossa erässä aikavertailussa vasta neljäs ja kun toisessakaan erässä ei liiemmin hidasteltu, vaadittiin Raitaselta todella kovaa aikaa. Alkueristä eteni finaaliin erien kolme parasta sekä kuusi aikojen perusteella.

Raitanen juoksi todella kovatasoisessa erässä, sillä mukana oli muun muassa maailman tilastokärki, 8.05,12 juossut Kenian Benjamin Kigen sekä mestaruutta puolustava ja Rion olympiavoittaja Kenian Conseslus Kipruto. Kipruto tosin on kärsinyt jalan murtumasta keväällä ja päässyt kisaamaan vasta elokuussa.

Harjoitusleirillään flunssasta kärsinyt Raitanen totesi ennen juoksua, että hänen täytyy olla hereillä siinä vaiheessa, kun lähdetään juoksemaan kovaa. Hän oli hyvin hereillä jo alkumetreillä, kun kolme miestä kaatui heti lähdön jälkeen, ja Raitanen joutui väistämään heitä.

Raitanen pysyi pääryhmän loppupäässä, mutta pystyi juoksemaan ensimmäiset kaksi tonnia ennätysvauhtiaan. Mutta kun Yhdysvaltojen Hillary Bor ja Kipruto lisäsivät vauhtia viimeistä edellisellä kierroksella, ei hän pystynyt siihen vastaamaan. Ero kasvoi viimeisellä kierroksella koko ajan. Viimeisillä kymmenillä metreillä Raitanen otti tiukan kirikamppailun Ryan Smeetonin kanssa ja pystyi kukistamaan kanadalaisen. Raitanen ylitti maaliviivan kahdeksantena ajalla 8.32,44.

Alkuerien nopein oli Etiopian Getnet Wale ajalla 8.12,96. Viimeinen jatkoon ajalla päässyt oli Ison-Britannian Zak Seddon, joka kellotti ajan 8.22,51.

Päivitys kello 20.03: Lisätty alkuerien nopein ja viimeinen ajalla jatkoon mennyt.

Kello 20.38: Muokattu otsikkoa

Lue myös:

Raitanen ei selitellyt hyytymistään: "Kello ei valehtele, ja tämä on raaka laji"

Nigate koki kovia estekisassa: aiheutti kolarin alkumetreillä ja törmäsi päistikkaa vesiesteeseen

Flunssa tärveli Topi Raitasen MM-viimeistelyä – "Ei mikään ihanteellinen tilanne"

Topi Raitasen ja Janne Ukonmaanahon valmennussuhde on ainutlaatuinen – puheluita sinkoilee useita päivässä ja kemiat kohtaavat: "Aika siirappista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat