Suora

  • Ski Tour, naisten 38 km
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Rasnov
  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, torstai
  • "Astmaanhan voi kuolla" - Eevi Bengs joutuu jatkuvasti työstämään suurinta pelkoaan
  • Ski Tour, miesten 38 km

Raitanen ei selitellyt hyytymistään: "Kello ei valehtele, ja tämä on raaka laji"

Topi Raitanen oli hyvässä vauhdissa vielä 2 000 metrin väliajassa, mutta hyytyi lopussa. Raitanen on kuitenkin tyytyväinen koko kauden kehitykseensä.

Yleisurheilun MM 2019
Topi Raitanen
Topi Raitanen pettyi siihen, ettei pystynyt tekemään juoksussaan rytmin vaihdostaLehtikuva / Martti Kainulainen

Topi Raitanen myönsi Dohan MM-kisojen 3 000 metrin esteiden alkuerän jälkeen, että reilut kaksi viikkoa sitten sairastettu flunssa söi hänen tulostaan.

– Ei ollut hyvä olo, hän sanoi Yle Urheilulle kisan jälkeen.

– Tänään ei kroppa kestänyt happoa ollenkaan.

Raitanen oli vielä 2 000 metrin kohdalla hyvässä vauhdissa ja oli kellottanut paremman väliajan, mitä juoksi kesällä ennätysjuoksussaan. Loppuaika 8.32,44 oli kuitenkin 11 sekuntia heikompi kuin tuo Turun Paavo Nurmi -kisojen aika.

– Se on sitä, kun kipeänä ei saa harjoitella ja sen takia joutuu siirtämään kovia harjoituksia. Nyt ollaan MM-kisoissa, niin tältä se sitten näyttää. Niin kuin pitääkin, hän sanoi.

– Kello ei valehtele, ja tämä on raaka laji.

Raitanen soimasi kuitenkin hyytymistään ja sitä, ettei hän pystynyt viimeisellä tonnilla tai kierroksella muuttamaan rytmiään. Raitanen uskoikin, että hänen juoksunsa näytti siltä, miltä se oli aikoinaan näyttänyt, kun hän siirtyi suunnistuksesta ratajuoksuun.

Raitanen pystyi kuitenkin välttämään juoksussaan kolarit ja kaatumiset, joita erässä tapahtui muutama. Ensimmäinen sattui heti ensimmäisillä metreillä, kun Etiopian Takele Nigate kaatui ja kaatoi pari muutakin juoksijaa. Myöhemmässä vaiheessa Nigate törmäsi vesiesteeseen.

Topi Raitanen
Topi Raitanen sai Dohasta paljon arvokasta kokemusta ensi kesän olympialaisia varten.Lehtikuva / Martti Kainulainen

Paikat kuntoon ja harjoittelemaan

Vaikka Raitanen ei onnistunut tavoitteessaan ja saavuttamaan finaalipaikkaa, on hän kuitenkin ollut tyytyväinen tähän kauteensa. Hän on pystynyt nostamaan perustasoaan ja juoksemaan monia hyviä juoksuja.

– Yhden kisan takia ei voi koko kautta laittaa suuntaan tai toiseen. Olen mennyt eteenpäin. Heti helmikuussa paransin maantievitosen aikaani melkein 40 sekuntia. Se kertoi siitä, että harjoittelu on mennyt eteenpäin.

Erityisen tyytyväinen Raitanen on siitä, että hän pystyi alittamaan Tokion olympiarajan 8.22 ennätysjuoksussaan. Nyt hänen ei enää tarvitse stressata sen rikkomista.

– Tästä kisasta on paljon opittavaa Tokiota ajatellen, miten valmistaudutaan kuumiin olosuhteisiin. Varmasti jotain muutoksia pitää tehdä. Analysoidaan nyt tämä, mikä meni vikaan. Ei mietitä vain yhtä flunssaa, sillä se ei maailmaa kaada.

Raitanen ei aio pitää ylimenokautta ennen kuin aloittaa seuraavaan kauteen valmistautumisen. Hänen mielestään flunssa-aika ajoi tämän asian.

– Kyllä ensi viikolla jo haluan harjoitella. Täällä voi ottaa pari päivää vapaata ja kun palataan Suomeen, niin kevyttä lenkkiä ja sitten lähdetään paukuttamaan. Paikat kuntoon ja sitten treenaamaan!

Lue myös:

Raitanen jäi kauaksi finaalipaikasta – viimeinen tonni liikaa

Nigate koki kovia estekisassa: aiheutti kolarin alkumetreillä ja törmäsi päistikkaa vesiesteeseen

Topi Raitasen ja Janne Ukonmaanahon valmennussuhde on ainutlaatuinen – puheluita sinkoilee useita päivässä ja kemiat kohtaavat: "Aika siirappista"

Flunssa tärveli Topi Raitasen MM-viimeistelyä – "Ei mikään ihanteellinen tilanne"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat