Suora

  • Urheiluruutu

Nigate koki kovia estekisassa: aiheutti kolarin alkumetreillä ja törmäsi päistikkaa vesiesteeseen

Etiopian Takele Nigatella oli huono päivä 3 000 metrin esteiden alkuerässä. Katso video tapahtumista kuvaa klikkaamalla.

Yleisurheilun MM 2019
Takele Nigate
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Takele Nigate juhli vuosi sitten Tampereen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa 3 000 metrin esteissä maailmanmestaruutta. Dohan aikuisten MM-kilpailussa 19-vuotias juoksijalupaus koki kuitenkin kovia.

Nigate säntäsi heti paukusta kovaa liikkeelle, mutta kompuroi ja kaatui. Hänen takaansa tulleet Intian Avinash Sable ja pakolaisia edustava Otmane Nait Hammou kaatuivat myös tämän takia, mutta Topi Raitanen pystyi väistämään rytäkän.

Nigaten epäonni ei loppunut tähän, sillä samalla kierroksella hän kompastui juuri ennen vesiestettä ja törmäsi siihen päistikkaa. Nigate joutui kömpimään esteen yli, ennen kuin pääsi jatkamaan matkaansa.

Nigate ylitti maaliviivan 13:ntena ja kellotti ajan 8.38,34, joka jäi hänen ennätyksestään liki puoli minuuttia. Nigate on ajallaan 8.09,50 maailmantilaston 11:ntenä, joten hän olisi hyvinkin saattanut päästä finaaliin ilman kommelluksiaan.

Lue myös:

Raitanen ei selitellyt hyytymistään: "Kello ei valehtele, ja tämä on raaka laji"

Raitanen jäi kauaksi finaalipaikasta – viimeinen tonni liikaa

Flunssa tärveli Topi Raitasen MM-viimeistelyä – "Ei mikään ihanteellinen tilanne"

Kuka saa kiinni ja kenet? Yle Urheilu kokosi pysäyttäviä faktoja dopingista – suomalaispomo ärähti testaajien toiminnasta Qatarin MM-kisoissa

Kuningas-Warholm tykitti jälleen MM-kultaa – "Pelkäsin, että kuolisin radalle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat