Kylmähermoinen Duplantis haastoi Kendricksin, mutta mestari ei taipunut – seiväsmiesten huipputaisto päättyi triplavolttiin

Kolme miestä on ylittänyt tällä kaudella kuusi metriä. Ja tämä kolmikko järjesti todellisen jännitysnäytelmän Dohan MM-kisojen miesten seiväsfinaalissa.

Yleisurheilun MM 2019
Arman Duplantis, Piotr Lisek ja Sam Kendricks
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Miesten seiväshypyn mitalistit selvisivät jo kolmannessa korkeudessa, sillä ainoastaan kolme – odotettua – hyppääjää ylitti korkeuden 580: hallitseva maailmanmestari, yhdysvaltalainen Sam Kendricks, Puolan ennätyksen 602 tänä keäsän hypännyt Piotr Lisek ja Ruotsin vasta 19-vuotias Arman Duplantis.

Kendricks oli vaikeuksissa korkeudessa 587, mutta ylitti sen kolmannellaan. Hän kuittasi tilanteen nopeasti, sillä hän ylitti korkeuden 592 heti ensimmäisellä yrityksellään. Sen sijaan Lisek pudotti korkeudesta 592 kerran ja jätti loput yritykset korkeuteen 597. Tämän hän pudotti kaksi kertaa ja kuittasi pronssimitalin Lontoon hopean ja Pekingin pronssin seuraksi.

Ruotsalaisten kultatoivo Duplantis osoitti kovaa hermojen hallintaa, sillä hän ylitti korkeuden 592 vasta viimeisellään. Hänelle tuli myös kiire hypätä naisten 200 metrin välierien takia.

Seuraavassa korkeudessa Duplantis ylitti 597 niukasti rimaa hipoen, ja seiväshyppääjien hyvistä väleistä kertoi hyvin se, että Kendricks säntäsi saman tien onnittelemaan kilpakumppaniaan. Hetkeä myöhemmin Hendricks ylitti korkeuden selkeästi.

Korkeus 602 oli kummallekin liikaa, mutta Duplantisilla oli enemmän pudotuksia. Niinpä kun ruotsalainen pudotti kolmannen kerran riman 602:sta, sai Kendricks tuulettaa toista perättäistä mestaruuttaan. Hän juoksikin saman tien hyppypatjalle Duplantisia onnittelemaan ja onnitteluihin yhtyi myös Lisek. Kolmikko viihdytti yleisöä myös hyppäämällä yhtäaikaa voltin.

Lue myös:

Hetki, jota et nähnyt tv:ssä – Dohan MM-stadionilla todistettiin erikoista katsomoepisodia

Nigate koki kovia estekisassa: aiheutti kolarin alkumetreillä ja törmäsi päistikkaa vesiesteeseen

Raitanen ei selitellyt hyytymistään: "Kello ei valehtele, ja tämä on raaka laji"

Raitanen jäi kauaksi finaalipaikasta – viimeinen tonni liikaa

Kuka saa kiinni ja kenet? Yle Urheilu kokosi pysäyttäviä faktoja dopingista – suomalaispomo ärähti testaajien toiminnasta Qatarin MM-kisoissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat