Kuiviston ennätysaika riitti äärettömän kovan alkuerän viimeiseen sijaan – "Odotin, että olisin niitä Suomen ennätysaikoja pystynyt hätyyttelemään"

Sara Kuivisto kellotti uuden ennätysaikansa Dohan MM-kisojen 1 500 metrin alkuerässä.

Sara Kuivisto
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Sara Kuivisto joutui 1 500 metrillä äärettömän kovaan erään, sillä tässä ensimmäisessä alkuerässä juoksi muun muassa 10 000 metrin tuore maailmanmestari Sifan Hassan. Hän toivoi kuitenkin etukäteen, että erässä juostaisiin kovaa vauhtia.

Kuivisto otti paikkansa ryhmän jälkijoukossa, jossa hän juoksi Hassanin ja Tšekin Kristiina Mäen kanssa. Australian Georgia Griffith kiristi vauhtia kaksi kierrosta ennen maalia, ja Kuivisto pysyi mukana yhden kierroksen, mutta ei enää viimeisellä kierroksella.

Hassan nousi kärkeen viimeisellä 300 metrillä ja otti erävoiton. Kuivisto ylitti maaliviivan 11:ntenä ja kellotti uudeksi ennätysajakseen 4.08,85. Hänen entinen ennätys oli elokuusta 4.09,25. Myös Lahden Ahkeraa seuratasolla edustava Mäki paransi ennätystään aikaan 4.06,61, ja se riitti jatkopaikkaan.

Jos Kuiviston aikaa vertaa kahteen muuhun alkuerään, olisi hänen aikansa riittänyt jatkopaikkaan toisessa erässä. Kuiviston erän kovuudesta kertoi sekin, että siitä meni jatkoon Kuivistoa lukuun ottamatta kaikki muut juoksijat.

– Olen sillä tavalla tyytyväinen, että en olisi päässyt tänään kovempaa. Mutta ei ollut niin herkkä jalka kuin toivoin, Kuivisto harmitteli Yle Urheilun haastattelussa.

Kuiviston mukaan hänellä ei ollut enää lopussa rahkeita, eikä loppukiri irronnut niin terävästi kuin hän olisi halunnut.

– Odotin, että olisin niitä Suomen ennätysaikoja pystynyt hätyyttelemään, mutta oli ennätys kuitenkin.

Naisten 1 500 metrin Suomen ennätys on Sinikka Tyynelän nimissä. Hän juoksi vuonna 1977 ennätysajaksi 4.06,01.

Kuivisto on tänä kesänä hätyytellyt myös 800 metrin Suomen ennätystä. Hän on juossut ennätyksekseen 2.01,85, kun matkan SE-lukemat ovat Tuuli Merikoski-Siliuksen vuonna 1991 juoksema 2.00,59.

Lue myös: