Suomi menetti viimeisen oljenkorren Tokioon – Banks jatkaa lentopallomiesten päävalmentajana

Lentopallon EM-kisoissa 14:nneksi sijoittunut Suomi putosi Euroopan rankingissa sijalle 12 ja menetti samalla paikkansa tammikuussa pelattaviin Saksan olympiakarsintoihin.

Suomi selvisi EM-kisoissa Joel Banksin johdolla alkulohkosta jatkoon. Kuva: Tomi Hänninen

Brittivalmentaja Joel Banks jatkaa Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana kotikisoihin 2021. Banksin jatkosta päätti Lentopalloliiton hallitus kokouksessaan Helsingissä.

Banks jatkaa siitä huolimatta, että Suomi menetti paikkansa olympiakarsintoihin, jotka pelataan Saksassa tammikuussa. Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho kertoo Yle Urheilulle, ettei päätös ollut helppo.

– Meillä oli pitkä keskustelu siitä, missä meidän lentopallo menee. Mietimme paljon sitä, miten kehitämme nuoria pelaajiamme. Joelin kanssa päätimme jatkaa ja päätimme lopulta yksimielisesti, että tämä on se ratkaisu, Siika-aho kertoi.

Muun valmennusryhmän jatkosta päätetään Siika-ahon mukaan myöhemmin.

– Joel on hyvä kehittämään pelaajia ja hän on verkostoitunut valmentaja. Meille on tärkeää, että nuoret pelaajat saavat hyvät lähtökohdat lähteä tarpeen tullen Suomesta pelaamaan koviin ammattilaissarjoihin ulkomaille, Siika-aho kuvaili.

Suomi eteni EM-turnauksessa neljännesvälieriin, mutta tie päättyi pudotuspeleissä isäntämaa Ranskaa vastaan. Tshekki hävisi neljännesvälierissä Serbialle, mutta sijoittui paremman eräsuhteen ansiosta Suomen edelle 13:nneksi. Sijoituksen ansiosta Tshekki ohitti Suomen kahdella pisteellä Euroopan rankingissa ja nappasi viimeisen paikan Euroopan olympiakarsintoihin.

Banks: Odotan innolla yhteistön jatkoa

Banks solmi viime huhtikuussa 2,5 vuoden sopimuksen Lentopalloliiton kanssa, mutta molemmilla osapuolilla oli mahdollisuus purkaa sopimus EM-turnauksen jälkeen.

– Odotan innolla yhteistyön jatkoa seuraavien kahden vuoden aikana, kun teemme töitä kohti vuoden 2021 EM-kisoja, Banks sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

– Mennyt kesä oli tiukka oppimisen paikka sekä pelaajille että valmennusryhmälle, kun opettelimme työskentelemään yhdessä. Tulevaisuus tietää kovaa työtä, joka vaatii omistautumista ja uhrauksia pystyäksemme ottamaan tarpeelliset askeleet eteenpäin.

Jatkopäätöksen taustalla vaikutti myös Suomen konkaripelaajien mielipiteet Banksista. Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen antoivat tukensa Banksille Yle Urheilun haastattelussa heti Ranska-ottelun jälkeen EM-kisoissa.

– Se meni nyt syksyyn, että saimme luotua sen saman perhetunnelman joukkueeseen. Suomalaiset ovat aina pärjänneet isolla joukkuehengellä, sitä me kaivoimme tässä koko kesän ajan kovalla työllä ja nyt se alkoi löytyä, Sinkkonen sanoi ottelun päätyttyä.

Juttua päivitetty kello 18.51: Lisätty Seppo Siika-ahon kommentit.

Lue myös: