Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajat ja alppiräppärit
  • Urheiluruutu

Mayer antoi ME-varoituksen! Paransi ennätyssarjansa kuulatulosta 82 sentillä!

10-ottelun hallitseva maailmanennätysmies, Ranskan Kévin Mayer on aloittanut Dohan MM-kisojen ottelun ennätysvauhdissa.

Yleisurheilun MM 2019
Kévin Mayer
Katso Kévin Mayerin ennätystyöntö kuvaa klikkaamalla.

Kévin Mayer antoi ME-varoituksen heti ensimmäisessä lajissa, 100 metrillä. Mayer kellotti suoran pätkän aikaan 10,50, mikä parantaa hänen ennätystään viidellä sadasosalla.

Toisessa lajissa eli pituushypyssä hän ei pystynyt parantamaan ennätystään, sillä tulos 756 jää tästä 24 senttiä. Mayerilla on kuitenkin ollut tänä kesänä juuri pituudessa ollut ongelmia, ja tämä tulos oli hänen kauden parhaansa.

Kuulantyönnössä Mayer kuitenkin täräytti melkoisen tuloksen, kun hän pukkasi toisellaan peräti 16,82. Ranskalainen paransi näin ennätyssarjansa tulosta peräti 82 senttiä!

– Näitä näkee harvoin! myönsi Yle Urheilun asiantuntija Jarkko Finnikin.

Mayerin ennätys kuulassa oli tätä ennen 16,51 ja tällä kaudella hänen parhaansa oli 16,20. Ei ollut ihmekään, että urheilija itsekin herkistyi tästä ja totesi tämän jälkeen, ettei enää työnnä viimeisellä kierroksella.

2827 pisteessä oleva Mayer on nyt kolmen lajin jälkeen kolme pistettä edellä maailmanennätyssarjaansa.

Toisena ottelee Kanadan Damian Warner, jolla on pisteitä kasassa 2776 ja kolmantena on Grenadan Lindon Victor 2741 pisteellä.

Lue myös:

Huntington ehti "pelastaa" kameramiehenkin kesken kisan – joukkueen hieroja pelasti ottelijan

Kuiviston ennätysaika riitti äärettömän kovan alkuerän viimeiseen sijaan – "Odotin, että olisin niitä Suomen ennätysaikoja pystynyt hätyyttelemään"

Kommentti: Dohan MM-kisat ovat yleisurheilulle historian suurin farssi, mutta sitä ne eivät ole suomalaisille urheilijoille – uskomaton fakta ruotsalaismestarista kiteyttää kaiken

7-ottelun SE-lukemat tehtiin jo 28 vuotta sitten, mutta asiantuntija luottaa Huntingtoniin: "Kaiken mennessä kohdalleen Suomen ennätys voi nähdä päivänvalon"

Duplantis ja Kendricks hehkuttivat seiväshyppääjien yhteishenkeä fantastisen MM-finaalin jälkeen: "Kun kisaa kavereiden kanssa, menestyskin tuntuu erityisemmältä"

MM-kisojen ensikertalainen Noah Lyles on tarvittaessa malli ja rap-artisti, mutta ei halua olla uusi Usain Bolt – "Minä olen minä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat