Suora

  • Digital Racing eSM 2021
  • Navetta on Kristiina Mäkelälle henkireikä: "Lehmät ovat kuin psykologeja"
  • Urheiluruutu

Yhdysvaltalainen ottelija otti kantaa Dohassa – hyppykengässä sateenkaarinauha

Yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa on nähty ensimmäinen poliittinen kannanotto.

Yleisurheilun MM 2019
Erica Bougard
Yle

Muun muassa homoseksuaalisuus on kiellettyä Qatarissa, jossa järjestetään yleisurheilun MM-kisat. Kansainvälistä yleisurheiluliittoa (Iaaf) on arvosteltu siitä, että se on valinnut järjestäjämaaksi tällaisen konservatiivisen maan, jossa homoseksuaalisuudesta voi saada vankilatuomion, eikä naisten ja miesten välistä tasa-arvoa ole.

Yhdysvaltalainen 7-ottelija Erica Bougard on ensimmäinen urheilija, joka on esittänyt Dohassa tukensa seksuaalivähemmistölle. Bougard oli koristellut korkeushypyn kenkänsä sateenkaarilipulla, jota on käytetty seksuaalivähemmistöjen tunnuksena.

– Ihanaa, että joku uskaltaa tehdä näin, ihasteli Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n asiantuntija (siirryt toiseen palveluun)Kajsa Berqvist.

MM-kisoissa on aiemminkin nähty tällaisia hiljaisia protesteja, sillä esimerkiksi Moskovan MM-kisoissa ruotsalainen korkeushyppääjä Emma Green maalasi kyntensä sateenkaaren väreihin. Tällä hän halusi protestoida Venäjän lakeja homoseksuaalisuutta vastaan.

Bougardin sateenkaarinauhasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Kommentti: Dohan MM-kisat ovat yleisurheilulle historian suurin farssi, mutta sitä ne eivät ole suomalaisille urheilijoille – uskomaton fakta ruotsalaismestarista kiteyttää kaiken

Maailmanennätysmies Kevin Mayer pitää Dohan kisoja katastrofina – "Urheilijoiden tarpeita ei ole priorisoitu"

Kommentti: Periaatteet lensivät roskiin 30 miljoonasta dollarista – Dohan MM-kisat ovat häpeällinen osoitus yleisurheilupomojen selkärangattomuudesta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat