Huntington joutui keskeyttämään ottelunsa

Maria Huntington on keskeyttänyt 7-ottelun Dohan MM-kisoissa.

Kuva: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Asian varmisti Yle Urheilulle Maria Huntingtonin valmentaja Matti Liimatainen. Liimataisen mukaan Huntingtonilla on vatsa sekaisin, eikä hän pysty jatkamaan.

– Ihan perinteinen vatsatauti. Maria alkoi tehdä verkkaa, mutta ei siitä mitään tullut. Hän ei ollut siinä kunnossa, että pystyisi kilpailemaan, Liimatainen kertoi Yle Puheen haastattelussa.

Liimataisen mukaan Huntington oli kertonut hänelle, että hänellä oli ollut vatsa kipeä jo aamupäivällä ja matkalla stadionille hän oli jo todella kipeä. Verryttelyn lomassa Huntington joutui käymään vessassa useaan otteeseen eikä pystynyt syömään tai juomaan.

– Verkan aikana näki hänen ilmeestään, että kaikki ei ole kohdillaan. Silloin oli päätettävä, että tämä on tässä.

Liimataisen mukaan Suomen joukkueen lääkäri oli arvioinut, että tauti on pikemminkin viruksen aiheuttama kuin ruokamyrkytys. Huntingtonilla on ollut koko kisojen ajan oma huone.

Huntingtonilla oli valmentajan mukaan asenne kohdillaan ja kova lataus päällä. Hän oli päättänyt tehdä tänään hyvän tuloksen, mutta se jäi nyt haaveeksi.

– Tällaisessa tilanteessakoitellaan. Tämä on myös valmentajalle, jos ihan vakavasti puhutaan, ihan yhtä kova paikka kuin urheilijalle.

Liimataisen mukaan Huntingtonin kausi on ollut loistava, joten sitä suuremmalla syyllä MM-kisojen ottelu olisi ollut mukava otella läpi. Liimatainen siirsi katseensa kuitenkin jo tulevaan.

– Ensi vuonna on kahdet kisat, joten ei tässä olla ranteet auki.

Huntington oli ensimmäisen ottelupäivän jälkeen 13. sijalla ja ennätyssarjaansa 105 pistettä jäljessä.

Lue myös: