Suora

  • Parayleisurheilun MM, seitsemäs kilpailupäivä
  • Seitsemäs kilpailupäivä
  • Urheiluruutu

Mitä draamaa 10-ottelussa! Mestaruustaiston ykkösmies Mayer ei pystynyt hyppäämään seivästä ja murtui kyyneliin

Hallitseva mestari ja maailmanennätysmies Kévin Mayer joutui jättämään 10-ottelun kesken Dohan MM-kisoissa.

Yleisurheilun MM 2019
Kévin Mayer
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Ranskan Kévin Mayer osoitti taistelijanluonteensa 10-ottelussa. Maailmanmestaruutta ja ME-tulosta hamunnut Mayer oli jo ensimmäisen päivän loppupuolella tuskainen, mutta jatkoi ottelua kivuista huolimatta.

Toisena ottelupäivänä Mayer oli ennen kisojen alkua tuskainen aitatreeneissä. Hänen nilkkansa oli teipattu, mutta ranskalaismedian mukaan hänen oikea polvensa oli ollut kipeä.

Mayer oli kertonut ranskalaismedialle, että häntä oli pelottanut korkeuden jälkeen, ettei hänen polvensa kestäisi. Mayer oli levännyt parikymmentä minuuttia korkeuden jälkeen, mutta ennen 400 metriä hänen oli jopa vaikea kävellä.

Mayer johti kisaa ennen seiväshyppyä, mutta hän ei pystynyt hyppäämään avauskorkeuttaan 460. Mayer on hypännyt ennätyksekseen 560.

Itkuinen Mayer yritti avauskorkeudesta kaksi kertaa varsin lyhyellä vauhdinotolla. Ensimmäisellä yrityksellä hän jätti juoksun kesken ja palasi siirtämään askelmerkkiään taaksepäin. Hän lähti juoksuun, mutta huomasi pian, ettei pysty hyppäämään ja purskahti itkuun.

Hetken aikaa itseään keräiltyään hyppypatjalla Mayer kiitti yleisöä ja ilmoitti toimitsijoille keskeyttävänsä.

Mayer myönsi Yle Urheilun haastattelussa, että hänellä oli montakin vammaa. Vasemman jalan takareiden vamma oli kuitenkin se, minkä takia hän päätti keskeyttää.

– Kipu alkoi illalla 400 metrin jälkeen. Aamulla kun heräsin, akillesjänteeni oli niin kipeä, että minun oli vaikea kävellä. Sain nostettua adrenaliinitasoani lämmittelyssä ja taistelin aidat, mutta takareiteeni sattui, Mayer sanoi.

– Yritin kaikkeni seipäässä, mutta en yksinkertiasesti pystynyt siihen. Harmittaa, mutta onneksi olympiakisat ovat 10 kuukauden päästä ja uskon, että siellä minulla on erittäin hyvä mahdollisuus voittaa.

Mayer voitti maailmanmestaruuden kaksi vuotta sitten Lontoon MM-kisoissa. Lisäksi hän otteli viime vuonna maailmanennätyspisteet 9126. Rion olympialaisissa 27-vuotias ottelija saavutti hopeaa.

Päivitetty kello 20.43: Lisätty Mayerin kommentit.

Lue myös:

Huntington joutui keskeyttämään ottelunsa

Mäkelä loikki finaaliin, valmentaja latasi täyslaidallisen kisajärjestelyistä: "Suomessa ei näin huonolla kasantasoituksella hypättäisi yhtään kisaa"

Annimari Korte nautti mojitoja rannalla, kun 100 metrin aitojen MM-mitalit olivat edellisen kerran jaossa – "En uskonut, että ikinä urheilisin uudestaan"

Ensimmäiset MM-kisat ilman Usain Boltia, ja Jamaikan paletti meni heti täysin sekaisin – järjestääkö pieni ryhmä Dohassa historiallisen vallankumouksen?

Suomalaisaiturit yrittävät olla häiriintymättä pahamaineisista lähtötelinekameroista – epäimarteleva kuvakulma puhuttaa: "Ei tuo mitään lisäarvoa"

Yhdysvaltalainen ottelija otti kantaa Dohassa – hyppykengässä sateenkaarinauha

Kestääkö Warner Mayerin rynnistyksen ottelussa? "Mayer on kaikkien aikojen kovin kakkospäivän ottelija"

MM-moukarin tuloksiin hämmentävä käänne, pronssi jaettiin protestin jälkeen kahdella eri tuloksella – suomalaistuomari: "Erikoista ja epätavallista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat