Suora

  • Parayleisurheilun MM, seitsemäs kilpailupäivä
  • Seitsemäs kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Unelmavävy" Kuuselan vaatimaton tavoite  - tonnikerhoon

Hakametsän Tappara-päädyssä vietettiin torstaina jatkoja Kristian Kuuselan juhlaviikoille.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Kristian Kuusela
Kristian KuuselaSari Sirkkiä-Jarva

Laatikollinen eksoottisia hedelmiä ja vihanneksia ja taululahja olivat joukkueen yllätyslahja, muisto 900 ottelun rajapyykin saavuttamisesta.

– Hieno yllätys oli, sain joukkueelta tämän. Hyvä fiilis tuli jo ennen peliä, videoista sai hyvää buustia itsekin. Kaikenlaista kivaa sain, mutta ehkä itseä lämmittää eniten kuitenkin ne kolme pistettä, Kristian Kuusela kertoi.

36-vuotias hyökkääjä sai kevään MM-juhlista virtaa enemmän kuin aurinkolomalta, vapautuneisuus loistaa paitsi pelaajassa myös joukkueessa Kuuselan ympärillä. Alkukausi on ollut tapparalaisittain yhtä juhlaviikkojen jatkumoa. Vaikka peli ei Sportia vastaankaan ollut täydellisen näköistä, tulos oli jälleen täydelliset kolme pistettä.

– Ei se helppo ollut. Sportti pelasi hyvin, itse oltiin telineissä. Mutta vastustajalle kaikki krediitti, teki ekan erän tosi hankalaksi. Sitten vasta päästiin käyntiin, vika erä oli jo tosi hyvää peliä, Kuusela jatkaa.

Oikeita asioita

Vuosi sitten syksy oli raskasta aikaa. Kapteeni kantoi joukkueen taakkaa kuin lyijytakkia, ja kukaan ei olisi uskonut, että kausi 18-19 päättyisi niin kuin se päättyi. Tappara-hyökkääjä arvostaa koettua, se kuuluu äänenpainoista rivien väleihin.

Kokemukset hitsaavat yhteen, ja yhteenkuuluvuus on tunne, jonka aisti myös Tapparan Veli-Matti Pohjosen puheesta Kristian Kuuselan juhlailtana. Pitkän linjan pukukoppiuurtaja, hieroja Pohjonen on ollut kapteenin tukena ja juttukaverina hyvien ja vähemmän hyvien päivien aikana.

– Mikä hienointa, hänen kanssaan voidaan keskustella ihan mistä vaan. Oikeista asioista oikeilla nimillä. Siitä luottamus syntyy. Eihän me miehet välttämättä puhuta omista murheistamme, mutta joskus on hyvä mennä viereen istumaan. Höpötellään ja sen jälkeen on urheilijan itsekin helpompi tulla sanomaan asioistaan, Pohjonen kertoo.

Kuusela tunnetaan vaatimattomuudestaan, mutta päättäväinen pilke silmissä povaa, että 900 ottelun juhlallisuudet ovat vain välietappi.

Nykyvauhdilla tonnikerhoon pääseminen on erittäin mahdollinen tavoite, mutta Kuuselaa on turha kuvitella leijujaksi saavutuksen tai menestyksensä takia.

– Hän pystyy ohittamaan hypen, suosion, ja olemaan ihan normaali ihminen. Hän kokee, että se on hänen hommansa. Hänessä on hyvin paljon samoja piirteitä kuin Peltolan Jukassa. He pystyvät elämään arjessa ja nollaamaan niin hyvät kuin huonotkin asiat. Tyyppinä hän on kuin Peltolakin, unelmavävy, Pohjonen kuvaa.

Kuusela myöntää, että juhlaillan jälkeen ajatuksissa on juhlia vielä edelleen. Mielihän Kuuselalla on kuin 18-vuotiaalla, sen sanovat, toisistaan tietämättä sekä pelaaja että hieroja-Pohjonen. Tonnikerholaisuutta mies voi tavoitella tosissaan, jos terveys pysyy samanlaisena.

– Siihen pyritään. Jokainen hetki ja jokainen päivä pyritään siihen, että näin tulisi tapahtumaan. Seuraava rajapyykki numeraalisesti onkin 600 tehopistettä. Mutta se tuhannen homma, olkoon se meille kaikille yhteinen haave, Pohjonen sanoo.

Numeraalit yhdistävät hieroja-Vellua ja hyökkääjää. Molemmat nauttivat tilastojen seuraamisesta ja numeroknopeista. Seuraavat numeraalit ovat kuutonen ja kaksi nollaa. Kuuselalla on nyt 597 (242 + 356) tehopistettä, 600 pisteen raja ylittyy hyvällä lykyllä jo lauantaina, kun Tappara on seuraavan kerran pelivuorossa kotikulmilla.

– En minä niitä pisteitä laskeskele. Mennään nyt vaan eteenpäin. Tässä on itsellä niin paljon virtaa, että pelejä varmasti tulee enemmän ja jos Luoja suo siihen pisteitäkin, niin vielä parempi, Kuusela pyöristelee vaatimattomana.

Pohjonen paljastaa, että numeroita on pohdittu, myös torstain yhdeksikköä ja kahta nollaa.

Ruusut ja risut

Kuuselan ystäväpiiri ulottuu Tappara-kopista myös merta edemmäs. Juhlailtana lahjoitetun taulun valokuvassa korostuu side aiempiin seuroihin ja esimerkiksi Jukka Peltolaan. Rakastettu Tappara-kippari Peltola on kuvassa Kuuselan kanssa, välissä on vain Kanada-malja. Eipä tarvitse povata, mitä kippari-Kuuselalla on mielessä juhlaviikkojensa jatkamiseksi.

– Toivotaan, että tasalukuja tulee lisää. Pitkään olen saanut olla mukana, pelata sitä lajia, mistä on pikkupoikana haaveillut. Hyvä on fiilis, kyllähän tuo aika paljon jo alkaa olemaan, Kuusela pohtii rajapyykkiä.

Salin puolella, jo ennen ottelua, päivänsankari Kuusela sai perinteisen liigan rajapyykkiplakaatin, kukkapuskan ja videotervehdyksen.

Illasta pitää antaa myös risuja, joko suomalaiselle kiekkokulttuurille, tapparalaisille, seuratoimiston tapahtumamarkkinoijille tai kaikille yhteisesti.

Jossain mättää todella, jos seuraikonin juhlat ja sarjakärjen kotiottelu vetää vain 4041 katsojaa. Selittelijät voivat vedota lauantain Jukurit-otteluun, tai vaikka vastustaja-Sportin alkukauden haasteisiin. Kliseisesti tamperelaiset eivät tykkää tehdä numeroa mistään asiasta mutta nyt jos koskaan numeroista olisi pitänyt tehdä asiaa - Hakametsään.

Lue myös:

Tappara jatkoi mykistävää virettään: Kristian Kuusela saavutti hienon rajapyykin ja kruunasi juhlailtansa maalilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat