Käsittämätön veto! Bahrainin Naserin edellä enää Koch ja Kratochvílová!

Bahrainin Salwa Eid Naser yllätti itsensäkin naisten 400 metrin finaalissa.

Salwa Eid Naser
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Naisten 400 metrin finaalissa katseet olivat kohdistuneet Bahaman Shaunae Miller-Uiboon, jolta odotettiin vihdoin maailmanmestaruutta. Miller-Uibo oli kaksi vuotta sitten Lontoossa juoksemassa MM-kultaan, kun hänen vauhtinsa hyytyi lähes minimiin ja hän jäi neljänneksi.

Tälläkään kertaa Miller-Uibo ei päässyt juhlimaan mestaruutta, sillä kun viimeisestä kaarteesta kaarruttiin loppusuoralle, kärjessä juoksikin Bahrainin Salwa Eid Naser.

Naser, joka oli juossut jo viisi kovaa starttia ennen tätä, ylitti maaliviivan ajassa 48,14. Tämä on kauden kärkiaika sekä kaikkien aikojen tilastoissa kolmanneksi kovin aika. Naseria nopeammin on juossut ainoastaan ME-nainen Marita Koch sekä kisaennätyksen juossut Jarmila Kratochvílová.

Miller-Uibokin juoksi loistoajan 48,37. Hän paransi omaa ennätystään kuusi kymmenystä ja kellotti samalla maanosan ennätyksen. Miller-Uibo oli itsekin juoksun jälkeen suorastaan tyrmistynyt, ettei tuollaisella ajalla saavuttanut “kuin” hopeaa.

Kisan kolmanneksi juoksi Shericka Jackson teki oman ennätyksensä ajalla 49,47. Myös neljänneksi sijoittunut Yhdysvaltojen Wadeline Jonathas ja viidenneksi tullut maannainen Phyllis Francis juoksivat ennätyksensä.

N 400 m, loppukilpailu

1. Salwa Eid Naser BRN 48,14

2. Shaunae Miller-Uibo BAH 48,37

3. Sherika Jackson JAM 49,47

4. Wadeline Jonathas USA 49,60

5. Phyllis Francis USA 49,61

6. Stephenie Ann McPherson JAM 50,89

7. Justyna Siety-Ersetic POL 50,95

8. Iga Baumgart-Witan POL 51,29

Naserin aika on kauden kärkitulos ja Aasian ennätys.

Lue myös: