Vihdoinkin! Johnson-Thompson sai kauan kaipaamansa kirkkaimman mitalin, mutta tietää jo seuraavan tavoitteensa – "Huonot hetket ovat auttaneet minua"

Katarina Johnson-Thompson venyi 7-ottelussa juuri tiukoilla hetkillä. Hän teki ottelusarjassaan neljä uutta ennätystä ja otti MM-kullan lisäksi itselleen kauden kärkituloksen sekä maansa ennätyksen.

Katarina Johnson-Thompson onnistui vihdoin saavuttamaan ulkoratojen arvokisoissa kultaisen mitalin. Kuva: Getty Images

Katarina Johnson-Thompson sai vihdoin päättää odotuksensa, kun hän voitti Dohan MM-kisoissa 7-ottelun kultaa. Häneltä on odotettu ulkoratojen arvokisoissa kirkkainta mitalia jo pitkään, mutta tämä on epäonnistunut kultajahdissa usein.

– Tämä on ollut minun unelmani. Tämä on ollut niin pitkä matka. Olen vain onnellinen, että olen päässyt parhaalle tasolleni, nyt kun meneillään on kaksi tärkeää vuotta, 26-vuotias Johnson-Thompson kommentoi BBC:lle ja viittasi tulevana olympiavuoteen.

Kaksi vuotta sitten Lontoossa Johnson-Thompson jäi MM-kisoissa viidenneksi ja vuosi sitten EM-kisoissa hän oli hopealla. Tuolloin Berliinissä Belgian Nafissatou Thiam kukisti hänet 57 pisteellä.

– Huonot hetket ovat auttaneet minua paluussani, Johnson-Thompson sanoi.

Thiam oli nytkin Johnson-Thompsonin ykköshaastaja, mutta tällä kertaa KJT:nä tunnettu britti venyi tärkeissä paikoissa, etenkin etukäteen hänelle heikkoina pidetyissä heittolajeissa.

Johnson-Thompson johti ensimmäisen päivän jälkeen 96 pisteellä, mutta toisena päivänä edessä oli yksi hänen heikoimmista lajeistaan verrattuna Thiamiin: keihäänheitto.

Katarina Johnson-Thompson teki keihäänheitossa uuden ennätyksensä. Kuva: Getty Images

Keihäänheitosta muodostui kuitenkin yksi käänteentekevistä lajeista juuri Johnson-Thompsonin hyväksi, sillä hän heitti uuden ennätyksensä 43,93. Kyynärpää teipattuna heittänyt Thiam pystyi heittämään vain kaksi heittoa, eikä saanut kuin neljä metriä pidemmän heiton.

Ottelun päätöslajissa Johnson-Thompson kellotti uuden ennätyksensä 2.07,26 ja voitti ottelun uudella Ison-Britannian ennätyksellä ja kauden kärkituloksella 6981. Thiam keräsi 6677 pistettä ja kolmanneksi tullut Itävallan Verena Preiner 6560 pistettä.

Johnson-Thompsonin ottelu oli vakuuttavaa, sillä hän paransi neljää ennätystään. Keihäänheiton ja 800 metrin lisäksi hän teki kuulassa ja 100 metrin aidoissa uuden ennätyksensä ja juoksi kauden parhaan tuloksensa 200 metrillä.

– Totta puhuen en ymmärrä tätä. Kaksi päivää ovat menneet niin nopeasti. En voi uskoa tätä tulosta. Olen niin monta kertaa yrittänyt otella tällä tasolla, Johnson-Thompson sanoi ja kertoi, mitä aikoo tavoitella seuraavaksi.

– 7000 pistettä. Olen puhunut siitä aikaisemminkin, ja se on yksi päätavoitteistani.

Lue myös: