1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Täysi kaaos Eurooppa-liigan ottelussa: poliittinen kannanotto keskeytti pelin Luxemburgissa

Dudelangen ja Qarabagin ottelu keskeytyi torstaina poliittista viestiä kantaneen droonin lennettyä kentän ylle.

Dudelangen ja Qarabagin ottelu keskeytyi ensimmäisellä puoliajalla. Kuva: AOP

Jalkapallon Eurooppa-liigan A-lohkon ottelu luxemburgilaisen Dudelangen ja azerbaidzhanilaisen Qarabagin ottelu keskeytyi torstaina 15 minuutiksi poliittisen kannanoton takia.

Kesken ensimmäisen puoliajan kentän ylle lensi drooni, josta roikkui Qarabagin pelaajia provosoinut Azerbaidzhanin sisämaassa sijaitsevan Artsakhin tasavallan alueen lippu. Aiemmin alue on tunnettu Vuoristo-Karabahin tasavaltana.

Pelaajat yrittivät potkia pallolla droonia alas siinä onnistumatta.

Artsakhin tasavalta on virallisesti osa Azerbaidzhania, mutta armenialaisten hallinnassa. Alue on julistautunut itsenäiseksi valtioksi, mutta sitä ei ole tunnustettu kansainvälisesti.

Vuoristo-Karabahin sodasta 1992 Azerbaidzhanin ja Armenian välillä alkanut konflikti on yhä ratkaisematta, vaikka maat solmivat aselevon vuonna 1994. Vuonna 2016 tapahtuneet yhteenotot vaativat ainakin 30 ihmisen hengen.

Azerbaidzhanilla ja Armenialla ei ole tällä hetkellä diplomaattisia suhteita Vuoristo-Karabahin konfliktin takia.

Qarabag on alun perin perustettu Artsakhin tasavallan alueeseen kuuluvassa Agdamin kaupungissa, mutta seura siirtyi Azerbaidzhanin pääkaupunkiin Bakuun vuonna 1993.

Arsenalia vielä keväällä edustanut Armenian maajoukkuepelaaja Henrikh Mkhitarjan jätti Bakussa pelatun Eurooppa-liigan finaalin toukokuussa väliin, koska pelkäsi turvallisuutensa puolesta.

Ottelu saatiin lopulta pelattua loppuun. Qarabag voitti Dudelangen 4–1.

Lue myös:

Jesse Jorosen Brescian peli siirrettiin Serie A:ssa vastustajan seurajohtajan kuoleman takia