Suora

  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten kilpailu
  • Urheiluruutu
  • "Astmaanhan voi kuolla" - Eevi Bengs joutuu jatkuvasti työstämään suurinta pelkoaan
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, kisakooste

Hämmentävä tieto Jari-Matti Latvalasta kohahdutti – kaasutti kuitenkin myöhemmin kärkiajan ja naureskeli: "En tiedä, mitä touhusin"

Jari-Matti Latvala on mukana kuuden kuskin kovassa kärkikamppailussa Walesin MM-rallissa, vaikka ennen aamun erikoiskoetta konkarista levisikin mielenkiintoista tietoa.

Rallin MM-sarja
Jari-Matti Latvala
Katso Jari-Matti Latvalan pohja-aika vauhtia 5. erikoiskokeella.

Yle Urheilun kaiken rallisisällön lähetysaikoineen löydät osoitteesta yle.fi/mmralli. Sieltä pääset muun muassa lukemaan tuoreimmat uutiset ja katsomaan puhuttavimmat videoklipit jokaiselta erikoiskokeelta.

Toyotan Jari-Matti Latvala on mukana kärkitaistossa Walesin MM-rallissa, kun kisa on edennyt ensimmäisenä varsinaisena ajopäivänä huoltotauolle.

Latvala on mukana tiukassa kuuden kuskin kamppailussa tällä hetkellä, koska kuusi parasta mahtuu 9,8 sekunnin sisään. Latvala on itse kolmantena ja vain 6,2 sekuntia perässä kisaa johtavaa tallitoveria Kris Meekea.

Thierry Neuville on toisena vain 0,2 sekunnin päässä. Toisaalta Toyotan kolmas kuski ja MM-sarjan kärkinimi Ott Tänak on vain 0,3 sekuntia Latvalan takana. Walesin MM-rallin historiassa eniten pohja-aikoja ajanut Latvala tykitti historian kirjoihin myös kärkiajan lisää viimeisellä erikoiskokeella Aberhirnantissa ennen päivähuoltoa. Sitä edeltävällä pätkällä Latvala oli toinen jääden Tänakista 0,1 sekuntia.

– Nopeimmat pätkät ovat tulleet ihan hyvin. Oli vähän vaikea aamu. En ollut ihan hereillä, kun aloitettiin teknisellä Elsin pätkällä. Tuntui vaikealta hakea jarrutuspaikkoja. Oli vähän tökkivää ajamista. Mutta sitten ajaminen parani, Latvala avasi Yle Urheilun haastattelussa.

Latvala ehti kuitenkin kohahduttaa ennen aamun ensimmäistä pätkää. WRC:n virallisessa lähetyksessä raportoitiin, että Latvalalle tuli kiire ehtiä lähtöön. WRC:n mukaan Latvala saapui paikalle vähän paniikissakin. Mutta huoltoalueella Latvala otti tilanteen rauhassa.

– Oli vielä aikaa 1 minuutti ja 20 sekuntia, kun tultiin lähtöön. En edes tiedä, mitä touhusin. Jotain nuotteja kyselin. Oli aika pitkä matka AT:ltä pätkän lähtöön. Viimeistelimme Miikan (kartturi Anttila) kanssa nuotteja. Ehkä ei tarvitse jättää tuloa noin tiukalle, Latvala mietiskeli naureskellen huoltoparkissa.

Sunisella kaato

Toistaiseksi Walesin MM-ralli on ollut erittäin jännittävä. Tiet ovat olleet erittäin liukkaita vesisateen takia. Kahdellea ensimmäisellä pätkällä satoi todella paljon ja kolmannelle mennessäkin tuli taivaalta vettä oikein kunnolla. Latvalankin auton perä kävi myös ojassa jokusen kerran. Suomalaiskonkarin mukaan kelistä tekee vaikean se, että pito vaihtelee tiellä jatkuvasti.

Monilla muilla kuskeilla oli myös vaikeuksia. Yhdeksäntenä olevalla Teemu Sunisella oli myös ohjelmaa. Hän kävi 4. erikoiskokeella Dyfnantissa ulkona tieltä ja menetti viitisentoista sekuntia

– Joku voisi kutsua tilannetta kaadoksikin. Hävisimme eilisellä avauserikoiskokeella rengastaktiikassa. Vähän yritin ajaa kiinni. Tuli virhe tehtyä. Tuli mentyä leveäksi. Pilari osui vähän maahan. Onneksi pääsimme jatkamaan ja pidettyä ok tahtia, Suninen sanoi.

– Olemme jääneet ajamalla kuusi-kahdeksan sekuntia. Ajo on ollut sinänsä hyvällä tasolla. Muutama virhe harmittaa.

Teemu Suninen
Katso Sunisen ongelmia yleisöerikoiskokeella perjantaina

Esapekka Lappikin on iskuetäisyydellä kärjestä. Seitsemäntenä oleva Lappi hävisi aamun ensimmäisellä erikoiskokeella Elsissä kärjelle 11,7 sekuntia. Lappi oli jopa hitaampi kuin R5-autolla ajava Kalle Rovanperä.

– Erikoiskokeella ei tapahtunut mitään. Vähän aika yllätti itsenikin. Varmaan jäi liian turvallinen olo Turkista, Lappi sanoi ja viittasi kakkossijaan päättyneeseen todella vaativaan edelliseen kisaan.

– Mutta täällä tulee pataan, jos ei ota yhtään riskejä. Ajoin liian hiljaa. Minulla ei ole muuta selitystä.

Kahdessa edellisessä sorakisassa palkintokorokkeelle yltänyt Lappikin löysi vauhtia Latvalan tapaan nopeammilla pätkillä.

Mutta jatkuvatko pahat keliolosuhteet myös illan lenkillä?

Suomalaiset uskovat, että tiet voivat olla vielä liukkaampia illan lenkillä. Latvala kuitenkin näki, että tilanne muuttuu parempaan päin.

– Tilanne on ainakin selkeämpi. Tiet ovat tasaisemmin liukkaita. Ei pitäisi olla niin suuria eroja. Voi olla, että hyvistä paikoistakin tulee liukkaampia. Mutta tilanne on tasaisempi. Siinä mielessä on helpompi lähteä iltapäivän lenkille, Latvala avasi.

Yle Urheilu seuraa hetki hetkeltä verkkosivuillaan Walesin MM-rallin tapahtumia:

Mäkisen tähdet kovassa voittoväännössä, Rovanperällä mestaruus melkein takataskussa – näin Walesin MM-rallin hurja perjantai meni hetki hetkeltä, katso päiväkooste

Yle Urheilun lähetykset Walesin MM-rallista

Perjantai 4.10.

23.15 Kooste 1. päivän tapahtumista Areena

Lauantai 5.10.

00.50–01.20 Kooste 1. kisapäivän tapahtumista TV2

16.00-17.05 Erikoiskoe 14, suora lähetys Areena

19.05-19.50 Erikoiskoe 14, TV2

22.30–23.00 Koostelähetys 2. kisapäivän tapahtumista TV2

Sunnuntai 6.10.

10.00–11.00 Erikoiskoe 19, suora lähetys TV2

14.00-15.30 Power Stage, suora lähetys TV2

21.50–22.50 Kooste koko rallin tapahtumista TV2

Lue lisää:

Rovanperään rinnastettu suurlupaus heti ongelmissa – Petter Solberg kysyi suloisesti pojastaan ja päihitti suomalaiset hurjalla avauspätkällä

Suomalaiset kertovat huolestuttavista piirteistä uudessa MM-rallikaudessa – Esapekka Lappi avautuu pelostaan: ”Ei huvita mennä sinne”

Juhliiko Kalle Rovanperä maailmanmestaruutta kovia vastustajia vastaan? Nämä asiat sinun pitää tietää ikonisesta Walesin MM-rallista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat