Suomalaiskiekkoilija joutui järkyttävän hyökkäyksen kohteeksi Puolassa: vastustajan kannattajat pahoinpitelivät kesken lämmittelyn

Puolan jääkiekkoliigan ottelu peruttiin perjantaina Jaakko Turtiaiseen kohdistuneen pahoinpitelyn vuoksi.

jääkiekko
Jaakko Turtiainen
Jaakko Turtiainen HPK:n paidassa tammikuussa 2018.AOP

Puolan jääkiekkoliigan ottelu Jastrzebien ja Katowicen välillä peruttiin perjantaina, kun Katowicea edustava suomalaishyökkääjä Jaakko Turtiainen joutui ennen ottelua Jastrzebien kannattajien pahoinpitelemäksi lämmittelylenkillä.

Puolan jääkiekkoliiton verkkosivujen (siirryt toiseen palveluun) mukaan Turtiainen joutui sairaalaan tarkastettavaksi, mutta on päässyt jo kotiin.

– Olemme järkyttyneitä tapahtuneesta. Toivomme, että tekijät tunnistetaan ja heitä rangaistaan. Tämä on shokki koko jääkiekkoväelle, Puolan jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Robert Walczak kommentoi.

Liiton sivujen mukaan tuomarit odottivat kaukalossa kaksi minuuttia, mutta kun Katowicen pelaajia ei näkynyt kaukalossa, he päättivät perua ottelun. Ottelun uudesta päivämäärästä päätetään myöhemmin.

Pahoinpitely sattui jäähallin ulkopuolella. Jastrzebien puheenjohtajan Kazimierz Szynalin mukaan järjestävä seura ei ole vastuussa hallin ulkopuolella tapahtuvista asioista.

– Painotan, että seuramme vastuulla ei ole suojella kaupunkia. Valitamme tapahtunutta ja toivomme pelaajalle pikaista paranemista, Szynal sanoi liigan verkkosivujen (siirryt toiseen palveluun) mukaan lehdistötilaisuudessa.

Katowicen edustajien mielestä ottelun peruminen oli ainoa oikea vaihtoehto, mutta Szynalin mielipide oli erilainen.

– Mielestäni ottelua ei olisi pitänyt jättää pelaamatta, koska tapahtumat sattuivat jäähallin ulkopuolella. Jos kaikki olisi tapahtunut jäähallissa, tilanne olisi ollut erilainen, Szynal totesi.

HPK:ta SM-liigassa edustanut Turtiainen siirtyi kesällä 2018 pelaamaan Unkariin, josta matka jatkui Puolan sarjaan. Ennen Katowicea hän pelasi Cracovian paidassa.

Katowicen päävalmentajana toimii Risto Dufva.

Lue myös:

Myrrän Ilves murjoi nyt mestari-HPK:n – Pelicans tyylikkääseen voittoon vaikeiden otteluiden jälkeen

"Unelmavävy" Kuuselan vaatimaton tavoite - tonnikerhoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat